:

Kan man använda betalkort på buss?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man använda betalkort på buss?
  2. Kan man betala med kort på bussen Länstrafiken?
  3. Var Blippar man på bussen?
  4. Hur betalar man på bussen Västtrafik?
  5. Vad händer om man inte betalar på bussen?
  6. Måste man betala på bussen?
  7. Hur Blippar man bussbiljetten?
  8. Hur skannar man med mobilen på bussen?

Kan man använda betalkort på buss?

Blippa betalkort på stadsbuss För att det ska fungera behöver ditt betalkort ha symbolen för kontaktlös betalning (fyra vågor på kortet). Tjänsten för kontaktlös betalning behöver också vara aktiverad hos din bank. Blippa ditt betalkort mot biljettläsaren när du stiger på stadsbussen.

Kan man betala med kort på bussen Länstrafiken?

Det går bra att betala med kontokort på bussen både när du köper enstaka biljetter och när du vill ladda kortet med resor eller reskassa. Giltiga kontokort är: Visa, Mastercard, Eurocard. För Maestro och Visa electron gäller endast onlineköp.

Var Blippar man på bussen?

Nu har vi påbörjat arbetet med att flytta biljettmaskinerna, och inom kort kommer du att kunna blippa din biljett där du går ombord. I måndags stängde vi framdörrarna på våra bussar, för att skydda våra förare från smitta.

Hur betalar man på bussen Västtrafik?

Köp och betalning av enkelbiljett Du kan få den i form av en pappersbiljett eller på ett Västtrafikkort. Du kan även köpa biljett i appen Västtrafik To Go. Information om hur du kan betala i de olika kanalerna finns på Västtrafiks webbplats. Det går inte att köpa biljetter på bussar i Göteborg, Partille och Mölndal.

Vad händer om man inte betalar på bussen?

Om du saknar giltig biljett riskerar du att få en tilläggsavgift. Syftet med biljettkontrollen är att förebygga fuskåkning och få fler resenärer som betalar för sig. Om du tycker att du felaktigt har fått en tilläggsavgift kan du överklaga den.

Måste man betala på bussen?

Från och med 28 oktober måste man köpa biljett på annat sätt när det inte går att betala med reskassan på bussen och man inte redan betalat sin resa med reskassan innan man stiger ombord.

Hur Blippar man bussbiljetten?

Så här enkelt blippar du Håll din mobilbiljett framför biljettläsaren. Du får en grön lampa om din biljett är giltig.

Hur skannar man med mobilen på bussen?

Res med din mobilbiljett Vid eventuell biljettkontroll ber personalen om att få den QR-kod, alternativt den kontrollsiffra, som finns kopplad till biljetten. Du kan köpa din mobilbiljett tidigast 20 minuter innan avgång. Biljetten måste köpas innan du går ombord på bussen.