:

Hur man gör en egen tecknad serie?

Innehållsförteckning:

 1. Hur man gör en egen tecknad serie?
 2. Hur förvarar ni barnens teckningar?
 3. Varför teckning?
 4. Hur målar man en serie?
 5. Vad göra med barnens teckningar?
 6. Vad gör man när man tecknar?
 7. Hur man tecknar?
 8. Hur skriver man ett manus till ett tal?

Hur man gör en egen tecknad serie?

Med Cartoonist kan du skapa flera olika berättelser. Verktyget går att använda för att skapa en tecknad serie eller för mer personliga digitala berättelser. I Cartoonist finns världar med bakgrunder, karaktärer/figurer och olika objekt som klistras in i rutorna.

Hur förvarar ni barnens teckningar?

Barnens teckningar sätter du upp på väggen. När väggen är full kan du samla dem i en pärm eller tidsskriftssamlare. Alternativt klistra in dem i ett fotoalbum som du sparar och ger bort när barnen flyttar hemifrån. Det är betydligt roligare än att få teckningar nedslängda i en flyttkartong.

Varför teckning?

Teckning har varit populärt och grundläggande för kollektiva uttryck under hela mänsklighetens historia. Den relativt enkla tillgången till bastillbehör gör teckning mer universell än de flesta andra medier.

Hur målar man en serie?

Då du har en idé till en serie, teckna den först fort och slarvigt i en skiss med streckgubbar i ett enkelt bildmanus. Bearbeta först handlingen och fundera över tex bildsnitt och uttryck och gör flera skisser tills historien i serien är färdigbearbetad. Först då börjar du teckna det hela mer detaljerat.

Vad göra med barnens teckningar?

Blanda gärna “vanlig konst” eller fotografier med barnens konstverk. Ett annat sätt att sätta upp alla konstverken är att använda sig av en lina med clips, här i metall, med metalclips. Det finns liknande på IKEA. Ställ upp konsten i ramar på tavelhyllor, då blir den lätt att flytta runt och byta ut.

Vad gör man när man tecknar?

Teckna och skissa är alltså en grundteknik som är mycket användbar oavsett vilket hantverk du vill utföra. För att ta nästa steg i ditt tecknande behöver du kunskap hur du skapar perspektiv, kontur, ljus och skuggor. När du går en kurs i att teckna kan du få testa olika motiv såsom landskap, porträtt eller föremål.

Hur man tecknar?

För att komma igång att teckna krävs väldigt få verktyg. På den mest grundläggande nivån behövs bara papper och en penna och sen kan du börja skapa. Även ett sudd kan komma till användning. Självklart finns olika kvaliteter på både penna och papper och det är en smaksak vad just du föredrar.

Hur skriver man ett manus till ett tal?

Hur skriver du en text som ska talas?

 1. Språket i ett talmanus – någonstans mellan talat och skrivet språk. ...
 2. Skriv för örat, inte för ögat! ...
 3. Testa manuset på en lyssnare. ...
 4. Upprepningar – viktiga i talat språk när läsaren inte kan gå tillbaka. ...
 5. Ge lyssnaren en chans att haka på ...
 6. Skriva för andra med hjälp av ett allmänt talspråk.