:

Vad kan man göra med gamla flaskor?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man göra med gamla flaskor?
  2. Hur tar man bort botten på en flaska?
  3. Hur lång livslängd har en plastflaska?
  4. Hur många PET-flaskor återvinns?
  5. Hur kan man ta bort botten på en glasflaska?

Vad kan man göra med gamla flaskor?

Gamla, tomma glasflaskor är perfekta att återbruka till något fint hemma....5 smarta saker du kan göra med gamla vinflaskor

  1. Snygg förvaring. Foto: Youtube Dela fotot på Pinterest. ...
  2. Ljuslykta. Foto: Youtube Dela fotot på Pinterest. ...
  3. Ljuskupa. ...
  4. Lamphållare. ...
  5. Blomkruka.

Hur tar man bort botten på en flaska?

Gör så här: Lägg glasskäraren på ett stabilt underlag i den höjd du vill skära av flaskan på. Se till att den ligger stilla och inte vickar. Rista en skåra i glaset med glasskäraren genom att snurra flaskan runt medan du pressar den hårt mot glasskäraren.

Hur lång livslängd har en plastflaska?

Enligt Länsstyrelsens informationer tar det mellan tio och 20 år för en plastpåse att brytas ned och hela 450 år för en petflaska. Med den informationen i ryggen är det många av oss som blir illa till mods när vi handlar i affärer och på marknader och ser hur grönsaker och frukt plockas ned i plastpåse efter plastpåse.

Hur många PET-flaskor återvinns?

Sverige är ett av de länder i världen som är bäst på återvinning av plastflaskor. Statistik från Pantamera visar att det säljs ungefär 600 miljoner PET-flaskor i Sverige varje år. Under förra året återvanns 82,5 procent av dessa.

Hur kan man ta bort botten på en glasflaska?

Lägg glasskäraren på ett stabilt underlag i den höjd du vill skära av flaskan på. Se till att den ligger stilla och inte vickar. Rista en skåra i glaset med glasskäraren genom att snurra flaskan runt medan du pressar den hårt mot glasskäraren.