:

Varför avlivas smuggelhundar?

Innehållsförteckning:

  1. Varför avlivas smuggelhundar?
  2. Hur länge får man ha hund bunden?
  3. Finns det rabies på Irland?
  4. Hur många hundar avlivas?
  5. Vad är en Tingningsavgift?

Varför avlivas smuggelhundar?

Ett arbetsmiljöproblem. Smuggelhundar har också blivit ett arbetsmiljöproblem. Valparna är många gånger väldigt sjuka och har blivit illa åtgångna under sin resa till Sverige. Då tvingas tullpersonalen vara med när en veterinär avlivar hundarna.

Hur länge får man ha hund bunden?

Det är tillåtet att kortvarigt binda en hund utomhus – men inte mer än högst två timmar per dygn och då endast på ett sådant sätt så att det inte kan skada hunden. Valpar under sex månader får endast hållas bundna kortare stunder.

Finns det rabies på Irland?

Rabies finns i hela Europa, undantaget Sverige, Norge, Island, Irland, Storbritannien (England, Skottland, Wales, Isle of Man, Kanalöarna, Nordirland), som är rabiesfria. Hunden måste vara minst tolv veckor gammal för att vaccineras mot rabies.

Hur många hundar avlivas?

Över 170 hundar har avlivats efter misstanke om hundsmuggling de senaste två åren. Det är en dubblering jämfört med 20, rapporterar P3 Nyheter. Niklas Delin, gruppchef vid Tullverket region syd, har varit med när man har tvingats avliva flera valpar.

Vad är en Tingningsavgift?

En köpare kan när som helst välja att avbryta köpet av en katt, även om köparen skrivit under överlåtelseavtalet och betalat en tingningsavgift (handpenning). Man kan alltså aldrig kräva att en köpare fullgör köpet.