:

Vad kan man göra med en stubbe?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kan man göra med en stubbe?
 2. Vad innehåller Stubborttagare?
 3. Hur bevarar man en stubbe?
 4. Hur får man bort stubbar från tomten?
 5. Kan man elda upp en stubbe?

Vad kan man göra med en stubbe?

Du kan välja att låta stubbarna vara som de är, eller så kan du polera, måla eller slipa dem beroende på vad de ska användas till och hur de ska placeras i bostaden. De mindre trästubbarna, som passar bra som små bord, pallar och dekoration, kan du faktiskt själv gå ut och hitta och ta med hem.

Vad innehåller Stubborttagare?

Stubb-X är ett Svensktillverkat granulat baserat på miljövänligt kaliumnitrat som påskyndar den naturliga nedbrytningsprocessen av stubbar. Behandla minst årsgamla stubbar som är döda och torra. Motverkar ej rotskott, utan bryter ned befintlig stubbe i mycket snabbare takt.

Hur bevarar man en stubbe?

Såga noggrant stubben i önskad höjd....

 1. Ta bort all bark från stubben och rengör med tvål och vatten. Stubben måste vara helt torr innan du fortsätter att arbeta. ...
 2. Måla sedan stubben med vit oljefärg, eller vattenbaserad färg. Måla första halvan av stubben och låt färgen torka. ...
 3. Nu kan stubben spraymålas i guld.

Hur får man bort stubbar från tomten?

Så går det till att ta bort stubbar

 1. Gräv runt stubben och frilägg rötterna med spaden.
 2. När rötterna är frilagda (inte de allra djupaste), hugger du av dessa med yxan. ...
 3. Under själva stubben är rötterna riktigt kluriga att komma åt, här är det bättre om du kapar med en sticksåg eller en fogsvans.

Kan man elda upp en stubbe?

– Att elda en stubbe rakt upp och ned är inte att rekommendera. Men med stubbskorstenen blir det som att elda i en kamin. Förbränningen är väldigt säker och värmen stiger rakt upp som i en skorsten, förklarar han. När du använder skorstenen ska du tänka som när du eldar på vilket annat sätt som helst.