:

Hur man formar ljus?

Innehållsförteckning:

 1. Hur man formar ljus?
 2. Vad göra med gamla ljus?
 3. Hur smälter man stearinljus?
 4. Hur värmer man upp stearin?
 5. Måste man smälta stearin i vattenbad?

Hur man formar ljus?

1. Så här gör du egna ljus i formar

 1. Förbered formen. ...
 2. Använd två tops för att hålla veken på plats.
 3. Fyll en kastrull med vatten och sätt på plattan på medelvärme.
 4. Hitta en lämplig glasburk där du lägger i ljusstumparna.
 5. Lägg glasburken i vattnet och vänta tills ljusen har smält ordentligt.
 6. Plocka bort vekarna med t.

Vad göra med gamla ljus?

Gör nya ljus Smält stearinljusen i vattenbad och fiska upp vekarna som finns kvar. De kan användas till ett nytt ljus, låt dem stelna med stearin på och stick ner dem i ljusmassan när den stelnat lite. Ljusen kan du gjuta i lite vad som helst som gamla glasburkar, kaffekoppar eller lerkrukor.

Hur smälter man stearinljus?

Sätt metallbunken eller kastrullen i ett varmt vattenbad på spisen. Smält ljusstumparna långsamt på medelvärme. Det är viktigt att det inte kommer något vatten i ljusmassan, så se till att vattnet i vattenbadet inte kokar för mycket. Rör runt i ljusmassan så smälter stumparna fortare.

Hur värmer man upp stearin?

Sätt ugnen på 70 grader och placera ljusstakarna upp och ner på ett galler i ugnen. Kom ihåg att placera en bakplåtspapperklädd bakplåtspapper i botten så att stearinet kan smälta och droppa ner på det. Låt ljusstakarna stå kvar i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills all stearin har smält.

Måste man smälta stearin i vattenbad?

Stöpkärlet ska stå i ett vattenbad som håller stearinet i en temperatur på 70°C. Det ska också vara vatten i stöpkärlet när ljusen ska stöpas. I stöpkärlet bör man oavsett hur man väljer att smälta massan ha minst 2/3 delar vatten när man ska börja stöpa. Ju mer vatten man har i desto mindre plats för stearin.