:

Kan man frysa in squash?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man frysa in squash?
  2. Hur kan man spara zucchini?
  3. Hur Förvälla squash?
  4. Kan man äta zucchini som den är?
  5. Hur förvarar man squash bäst?
  6. När är det dags att skörda zucchini?
  7. Hur lagra squash?

Kan man frysa in squash?

Enkelt att frysa squash Skär i bitar, stora eller små, och frys i påsar eller burkar. Varje år gör jag en puré på squash och fryser.

Hur kan man spara zucchini?

För att lagra zucchini brukar vi låta dem ligga på en torr plats i rumstemperatur. De större frukterna med hårdare skal håller sig betydligt längre än man kan tro. En gång höll sig en frukt i 8 månader i vår bokhylla.

Hur Förvälla squash?

Blanchera dem i kokande vatten i högst 1 minut. Skölj sedan direkt med kallt vatten så att kokningen avstannar. Låt dem ligga och dra på hushållspapper och frys sedan in dem i bra emballage.

Kan man äta zucchini som den är?

Man skär bort ändarna och kan sedan skiva eller strimla den och äta rå som gurka eller använda i pajer eller grytor. Zucchini eller squash är olika namn på samma grönsak. Zucchini är en gurkliknande grönsak och är god i pajer, i grytor och som ugnsstekt grönsak. Den kan också precis som gurka ätas rå i sallader.

Hur förvarar man squash bäst?

Förvara squash i en lufttät behållare i kylskåpet så håller den en dryg vecka.

När är det dags att skörda zucchini?

Bladen ska vara mörkgröna. I juli-september kan du börja skörda dina zucchini´s. Bäst är att skörda regelbundet för att ge plats åt nya frukter. Tänk på att det är lätt att missa någon zucchinifrukt, då de lätt gömmer sig under de stora bladen.

Hur lagra squash?

Förvara squash i en lufttät behållare i kylskåpet så håller den en dryg vecka.