:

Hur kan man se hur gammal en diskmaskin är?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kan man se hur gammal en diskmaskin är?
  2. Hur gammal är min Cylinda diskmaskin?
  3. Hur gammal är min Whirlpool?
  4. Vad är FD nummer?
  5. Hur ser man årsmodell på tvättmaskin?
  6. När kom kyl och frys?

Hur kan man se hur gammal en diskmaskin är?

För att se hur gamla dina vitvaror är, kika på produktens typetikett. Där finns en fyrsiffrig kod som visar både tillverkningsår och tillverkningsvecka.

Hur gammal är min Cylinda diskmaskin?

När du väl har hittat typskylten på din vitvara kommer du i de allra flesta fall också att kunna ta reda på apparatens ålder.

Hur gammal är min Whirlpool?

Ta reda på hur gammal din Whirlpool-vitvare är Typskylten på Whirlpool apparater innehåller utöver servicenumret (som är det nummer som börjar med 85) också ett serienummer, som vanligtvis är associerat med en streckkod. Serienumret kan hjälpa dig att se åldern på din apparat.

Vad är FD nummer?

FD-numret består av 4 siffror och kan vara tex. 5309. De 2 första siffrorna avser året och de 2 sista siffrorna avser månaden. För att ta reda på produktionsåret, lägg till 2 till den första siffran.

Hur ser man årsmodell på tvättmaskin?

Hur gammal är min tvättmaskin? Du kan fastställa åldern på tvättmaskinen genom att titta på serienumret på namnplåten. Den första siffran anger året och den andra och tredje siffran anger produktionsveckan. Exempel: är vecka .

När kom kyl och frys?

1922 kunde Baltzar von Platen och Carl Munters presentera sitt kylskåp som ett gemensamt examensarbete på Tekniska Högskolan, samtidigt som de ansökte om patent på sin uppfinning. Det de presenterade var inget mindre än en världssensation. Under efterkrigstiden blev kyl- och frysskåp allt vanligare i industriländerna.