:

Varför blir Gurkämnena gula?

Innehållsförteckning:

  1. Varför blir Gurkämnena gula?
  2. Varför torkar bladen på gurkan?
  3. Kan man plantera flera gurkplantor i samma kruka?
  4. När börja gödsla gurka?
  5. Kan man ta bort bladen på squash?

Varför blir Gurkämnena gula?

Växter kan själva abortera frukter om de inte orkar bilda nya just då. Du kan hjälpa dina gurkplantor genom att ta bort en del av gurkämnena, lämna kvar bara något gurkämne per gurkplanta tills de har vilat upp sig. Det kan också vara näringsbrist. Gurkorna är näringskrävande, så gödsla gärna med en ekologisk näring.

Varför torkar bladen på gurkan?

Ser du ingen ohyra på bladen, så kanske det är den torra luften och värmen från elementet som har fått de nedersta bladen att torka. Då kan en svalare placering och att duscha med blomsprutan då o då hjälpa.

Kan man plantera flera gurkplantor i samma kruka?

Plantera varje gurkfrö i varsin kruka med såjord, de är känsliga för förflyttning och omplantering så ett frö per kruka blir bra. Ni kan ta små krukor eller pluggar till detta. Ställ sådden vid ca 25 grader.

När börja gödsla gurka?

Slarvar man med vattningen kan gurkorna bli deformerade. Cirka tre veckor efter omplantering är det dags att börja gödsla. Vattna med svag näringslösning vid varje vattning.

Kan man ta bort bladen på squash?

Ta bort blommor som inte kommer att hinna mogna till frukt så går all näring i plantan till de befintliga zucchinifrukterna. Du kan även ta bort stora blad som skuggar frukten, för att skynda på mognaden.