:

Vad är Lågfartsmunstycke?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är Lågfartsmunstycke?
 2. Vad är bestyckad förgasare?
 3. Hur fungerar tomgång skruven?
 4. Vad gör förgasare på moped?
 5. Hur fungerar Tomgångsskruv?
 6. Hur ställer man in ställbart munstycke?
 7. När ska man byta Lågfartsmunstycke?
 8. Hur vet man vilket Lågfartsmunstycke man ska ha?
 9. Hur går moppen med för litet munstycke?
 10. När behöver man byta munstycke?
 11. Hur man ställer tomgång?
 12. Hur ställer man in Trottelnålen?

Vad är Lågfartsmunstycke?

Lågfartsmunstycket och luftskruven kontrollerar bensinblandningen från 0 till 1/8 gas. Men de har fortfarande lite effekt från där till full gas. Skruva på luftskruven in och ut för att få din rätta blandning med bensinen. In för mindre och ut för mer luft ( på de flesta förgasarna ).

Vad är bestyckad förgasare?

Och eftersom blandningen mellan luft och bränsle måste vara rätt balanserad för att motorn ska gå bra, så måste vi bestycka om förgasarna med större munstycken. Förgasarna vill man ändå skruva isär och rengöra på en gammal motorcykel, gärna också byta en del o-ringar och se över att insugsgummina inte blivit hårda.

Hur fungerar tomgång skruven?

Nu när motorn är igång så justerar du in så att du får rätt tomgång genom att justera tomgångsskruven. Skruva den inåt om tomgången är för låg så att mopeden hela tiden vill dö, om den varvar för mycket utan att du rör gasrullen så skruvar du tomgångsskruven utåt för att tomgången skall bli lägre.

Vad gör förgasare på moped?

En mopedförgasare blandar bränsle och luft till en luft-/bränsleblandning. En rätt inställd förgasare levererar rätt mängd luft och bränsle till motorn beroende på hur mycket du gasar. Läs om hur du ställer in förgasaren på din moped här.

Hur fungerar Tomgångsskruv?

Luftskruven justeras så här: Man låter motorn gå på tomgång och så vrider man luftskruven tills tomgångsvarvtalet blir som högst. När detta är klart justerar man tomgångsvarvet med trottelstoppskruven, tomgångsskruven, tills man har ett bra tomgångsvarvtal.

Hur ställer man in ställbart munstycke?

Svar: I det ställbara munstycket finns en gängad nål med en spets. Spetsen går i ett hål i änden på munstycket. Detta hål sitter i anslutning till flottörhuset. När man skruvar in munstycket (medsols) går nålens spets längre in i hålet och stryper bensinflödet från flottörhuset.

När ska man byta Lågfartsmunstycke?

För litet lågfartsmunstycke: Om varvet sjunker när du skruvar ut luftskruven men inte när du skruvar in den är lågfartsmunstycket för litet. Byt till större och prova igen.

Hur vet man vilket Lågfartsmunstycke man ska ha?

Det är ingen ide att fråga vilken storlek du ska ha på munstycket, för det kan ingen veta utan det ända dem kan svara är t. ex. ”runt 80-90” och då får du köpa en munstycke sats och prova dig fram (finns att köpa på twostoke.se).

Hur går moppen med för litet munstycke?

Hitta rätt huvudmunstycke. Med ett för stort huvudmunstycke kommer moppen "bröla" och få ett svart och sotigt tändstift. Med ett för litet munstycke kommer moppen ej att orka varva ut och tändstiftet blir vitt/grått. Du kommer också att känna att moppen svarar "rappt" på gasen när du hittat rätt huvudmunstycke.

När behöver man byta munstycke?

Du BÖR byta munstycke, för den kommer inte gå nå vidare annars, och det är inte bra för motorn om den går för snålt (det kommer sluta med att den skär, men det tar ett tag). Men du kan testa utan att byta munstycke, testa att trycka in choken när du kör, går den bättre med choke så ska den ha större munstycke.

Hur man ställer tomgång?

Skruva den inåt om tomgången är för låg så att mopeden hela tiden vill dö, om den varvar för mycket utan att du rör gasrullen så skruvar du tomgångsskruven utåt för att tomgången skall bli lägre. Efter att motorn har blivit varm så avaktivera choken och så är det dags att justera in luftskruven.

Hur ställer man in Trottelnålen?

För att justera trottelnålen behövs en stjärnmejsel av mellanstorlek samt en lämplig tång. Man når förgasaren genom bagageluckan under sätet. Öppna luckan i botten och förgasaren blir tillgänglig. Lossa nu de två stjärnskruvarna till förgasar- locket.