:

Hur vinner man hästens förtroende?

Innehållsförteckning:

  1. Hur vinner man hästens förtroende?
  2. Vad beror Krubbitning på?
  3. Hur man Longerar en häst?
  4. Hur hantera dominant häst?
  5. Hur longerar man en unghäst?
  6. Hur sätter man Longeringslinan?

Hur vinner man hästens förtroende?

Väcka dess nyfikenhet, belöna och uppmuntra steg i rätt riktning och försöka få den trygg. Om man menar på det viset så kanske jag vann, eller vi båda. Jag uppnådde det jag ville. Hästen fick belöning och kände sig trygg.

Vad beror Krubbitning på?

De vanligaste orsakerna till en stereotypi hos hästar är när de varit med om ett trauma, levt i stressiga miljöer, inte fått tillgång till utevistelse eller begränsad kontakt med andra hästar samt när mängden mat och utfodring inte uppnår hästarnas tuggbehov.

Hur man Longerar en häst?

När du longerar ska du stå så att du alltid har hästen snett framför dig. Hästen ska ramas in så att en triangel bildas mellan hästens nos, linan, dig själv och pisken tillbaka till hästens svans. Under longeringen ska du röra dig på en liten cirkel och alltid hålla linan sträckt.

Hur hantera dominant häst?

Se till att byta håll ofta, detta är viktigt med dominanta hästar. Ta hennes ideer, göra dem till dina så att det inte blir slagsmål, men ändå du som bestämmer. Göra saker som var meningsfulla för henne. Inte sätta sig på hästen förrän jag hade varit säker på att jag hade kunnat hantera situationen därifrån.

Hur longerar man en unghäst?

Unghästar bör inte longeras för ofta eller för länge på grund av slitaget. När det är dags att byta varv ska hästen först göra halt ute på spåret. Den får inte komma in till linföraren, utan ledas ut i det nya varvet av linföraren.

Hur sätter man Longeringslinan?

Funderade lite på hur ni knäpper fast linan när ni longerar? Jag har dels hört att det är bäst att fästa den i den inre bettringen, medan en del säger att det är bäst att fästa linan i yttre bettringen, dra den över nacken och sedan ut genom inre bettringen.