:

Kan hästar äta för mycket halm?

Innehållsförteckning:

  1. Kan hästar äta för mycket halm?
  2. Vilken halm är bäst för hästar?
  3. Vad är Foderhalm?
  4. Hur mycket halm till häst?
  5. Vilket strö är bäst?

Kan hästar äta för mycket halm?

Finns risk för magsår hos häst På grund av denna studie vill vissa foderföretag och en del europeiska forskare avråda från att använda halm till utfodring. Studien har dock stora begränsningar då uppgifter saknas om hästarna har fått i sig alla näringsämnen och kvalitén på halmen.

Vilken halm är bäst för hästar?

Havrehalmen är den som hästarna föredrar mest som foder, men även annan halm kan användas. Halm kan användas som både foder, sysselsättning och strö.

Vad är Foderhalm?

Den extremt torra sommaren har gjort bristen på grovfoder stor. Ett sätt att dryga ut foderstaten är att komplettera med halm. Foderrådgivare Eva Dahlström förklarar hur halm fungerar som foder och vad man bör tänka på. – Det vanliga är att man använder halm från havre och vete.

Hur mycket halm till häst?

Ett kilo halm brukar ta 45-60 minuter för hästar att äta, om det går mycket fortare än så, så kanske det kan vara idé att vara mer restriktiv med halmen, särskilt om hästen också är lite dålig på att dricka eller har haft kolik / förstoppning innan.

Vilket strö är bäst?

Halm bäst både i stallet och på åkern. Halm, torv, spån, papper eller halmpellets? Vilket strömedel man väljer att använda till sin häst beror på flera faktorer. En forskningsstudie från USA visar att halmbaserat strö fungerar bäst både i stallet och som komposterad gödsel för spridning på åkermark.