:

Kan man köra Kosta Boda glas i diskmaskin?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man köra Kosta Boda glas i diskmaskin?
  2. Kan man diska tallrikar med guldkant i diskmaskin?
  3. Hur får man bort det vita på glas?
  4. Har disk för glas?
  5. Hur ser man att det är Orrefors?

Kan man köra Kosta Boda glas i diskmaskin?

En majoritet av Kosta Boda glas går att maskindiska, de som inte ska diskas i maskin är ofta glas med speciella detaljer och färger.

Kan man diska tallrikar med guldkant i diskmaskin?

De flesta serviser kan diskas i diskmaskin med vill du behålla dem i gott skick bör du använda skölj/spolglansmedel. Porslin med guld/platina dekor bör ej diskas i diskmaskin p.g.a slitage. Värm aldrig ditt porslin i micron om det är dekorerat med någon form av metall.

Hur får man bort det vita på glas?

Bikarbonat, citronjuice och vinäger är exempel på saker du kan ha hemma som kan hjälpa dig ta bort kalkfläckar på glas. Bikarbonat och en mjuk borste – till exempel en gammal tandborste kan användas för att skrubba problemområden och vit beläggning på glas.

Har disk för glas?

Så här förebygger du glaspest. Disk dina glas på temperaturer under 55 °C och helst på ett så kort program som möjligt. Om det är möjligt - välj bort diskmaskinens torkprogram.

Hur ser man att det är Orrefors?

Orrefors har sedan 1898 ständigt förflyttat gränsen för skandinaviskt samtida glas. Med passion och målmedvetenhet hanterar och utvecklar vi dagligen vår rika och levande historia. Glaset, formen och funktionen är alltid i fokus, med elegans, enkelhet och självförtroende.