:

Vart kommer ordet tagga ifrån?

Innehållsförteckning:

 1. Vart kommer ordet tagga ifrån?
 2. Varför kan jag inte se min tidslinje på FB?
 3. Kan man tagga i efterhand på Facebook?
 4. Varför säger man taggad?
 5. Hur taggar jag någon?
 6. Vad betyder tagga slangord?

Vart kommer ordet tagga ifrån?

Att tagga något är att sätta en tagg (av engelskans tag), det vill säga ett märkord eller en etikett på något som därmed blir kodat för ett speciellt bruk. I dag när man länkar olika företeelser till varandra talar man om att man taggar dem, förser dem med en märkning så att de ingår i länksystemet och förs vidare.

Varför kan jag inte se min tidslinje på FB?

Tryck på längst upp till höger på Facebook. Bläddra ned och tryck på Inställningar. Bläddra ned till Sekretess och tryck på Profil och taggning. Tryck på Vill du granska inlägg som du har taggats i innan inlägget visas i din profil?

Kan man tagga i efterhand på Facebook?

Gå till fotot och tryck sedan på längst upp till höger. Skriv hens namn i textrutan och tryck sedan på kryssrutan bredvid hens profilbild. När du är klar med att tagga klickar du på Spara.

Varför säger man taggad?

Taggad betyder enligt Svensk ordbok "koncentrerad och inställd på att göra sitt bästa". Svenska Akademiens ordbok SAOB säger att taggad används om en person som är alert eller på bettet eller "laddad": Vi vann rättvist – målvakten var taggad och bra.

Hur taggar jag någon?

Hur taggar jag personer eller sidor i foton på Facebook?

 1. Klicka på Foto längst upp i flödet.
 2. Välj ett foto från din kamerarulle och tryck på Nästa. ...
 3. Tryck på Tagga vänner.
 4. Skriv vännens namn i textrutan och tryck sedan på kryssrutan bredvid hens profilbild. ...
 5. Tryck på Inlägg.

Vad betyder tagga slangord?

I språkvetenskapliga sammanhang kan tagga betyda 'förse med ordklassetikett', men den vanligaste betydelsen är 'markera med klottersignatur'. Eftersom tagg också är slangord för 'cigarett' kan tagga dessutom betyda 'röka'.