:

Vem tog brons idag?

Innehållsförteckning:

  1. Vem tog brons idag?
  2. Hur hårt är brons?
  3. Vem tog brons i OS 2022?
  4. Vem vann curling OS 2022?
  5. Vem tog guld OS 2022?
  6. Vilka vann curlingen?
  7. Vem vann curlingen idag?
  8. Vad är det för skillnad på koppar och brons?

Vem tog brons idag?

21-åriga debutanten Ebba Årsjö tog i dag sin och Sveriges första medalj på de paralympiska vinterspelen i Peking. Det är den första medaljen i alpint sedan Salt Lake City 2002.

Hur hårt är brons?

Brons är en blandning (legering) av koppar och tenn. Mängden tenn brukar vara mellan 5 och 30 procent, beroende på hur hårt bronset ska vara. Till skillnad från järn kan inte brons smidas med hammare utan måste gjutas i formar av lera eller sten.

Vem tog brons i OS 2022?

Norrmannen Vetle Sjåstad Christiansen tog brons. Samuelsson hade tre bom i sista skyttet och slutade elva. I damernas lopp blev det inga svenska medaljer. Elvira Öberg blev bästa svenska som nia, Mona slutade 21:a, Linn 24:a och Hanna 25:a.

Vem vann curling OS 2022?

Lag Edin slog Storbritannien i en makalöst välspelad final och tog Sveriges första OS-guld i curling på herrsidan. Hela finalen spelade både Sverige och Storbritannien på toppen av sin förmåga och det var inte många poäng som delades ut.

Vem tog guld OS 2022?

Medaljtoppen

LandGuldBrons
1. Norge1613
2. Tyskland125
3. Kina92
4. USA87

Vilka vann curlingen?

VM-guld till Sabina och Marcus! Marcus Holm, Sabina Johansson och Peter Narup som är historiska världsmästare i Mixed Dubbel! Guldet säkrades efter en helt otrolig avslutning i finalen och med matchens sista sten.

Vem vann curlingen idag?

Blandad öppningsdag vid Curling-EM med en vinst och två förluster 23:38:17 CET | Pressmeddelande. Det svenska landslaget med lag Hasselborg och lag Edin fick en något motig start på EM-veckan i Lillehammer. Premiärsegern mot Tjeckien följdes av förluster mot Skottland och Ryssland.

Vad är det för skillnad på koppar och brons?

Mässing är en legering av koppar och zink, i proportioner som kan varieras för att uppnå varierande mekaniska och elektriska egenskaper. I motsats till detta är brons en legering av koppar och tenn. Det finns många olika bronslegeringar, men typiskt modernt brons är 88% koppar och 12% tenn.