:

Vilket träslag år tandpetare gjort av?

Innehållsförteckning:

  1. Vilket träslag år tandpetare gjort av?
  2. Vilket träslag år Segast?
  3. Vad gör man tandpetare av?
  4. Hur gör man en tandpetare?
  5. Vad betyder tandpetare?
  6. Hur stor är en tandpetare?

Vilket träslag år tandpetare gjort av?

Varje år sågar företaget mellan 13 000 och 15 000 kubikmeter björk, motsvarande ungefär 350 timmerbilar, och det blir mer och mer för varje år. Sedan hyvlar man och förbereder trät som blir allt från golv och köksluckor till möbeldetaljer, trumpinnar och tandpetare.

Vilket träslag år Segast?

Björk är ett av våra absolut segaste träslag. Böj- hållfastheten gör att man kan använda klena dimensioner och ändå få ett hållbart material. Björk är relativt lättorkat men med tendens till deformation. Virket är ganska elastiskt och går lätt att svarva och profilera.

Vad gör man tandpetare av?

En tandpetare är ett kort spetsigt föremål, oftast tillverkat av trä eller plast, vanligast är dock trä. Den används främst för att peta bort matrester som sitter kvar efter måltiden.

Hur gör man en tandpetare?

Tandpetarna måste först basas (sättas in i ett fuktigt varmrum för att bli segare), sedan svarvas, hackas, torkas och poleras i en maskin som närmst påminde om en tombola.. Arbetstiden var 10 timmar.

Vad betyder tandpetare?

En tandpetare är ett kort spetsigt föremål, oftast tillverkat av trä eller plast, vanligast är dock trä. Den används främst för att peta bort matrester som sitter kvar efter måltiden. Den används även för att hålla ihop maträtter som snittar och rullader, och frukter/bär i cocktailar.

Hur stor är en tandpetare?

Den traditionella tandpetaren är tunn och cirka sex till sju centimeter lång.