:

Hur sminkade man sig på 70-talet?

Innehållsförteckning:

 1. Hur sminkade man sig på 70-talet?
 2. Hur sminkade man sig på 80 talet?
 3. Vad händer med modet under 70-talet?
 4. Varför blir stilen mer androgyn på 70-talet?
 5. Var hittar man 70-tals kläder?
 6. Hur var det i Sverige på 70-talet?
 7. Vad hände på 1980 talet?

Hur sminkade man sig på 70-talet?

Vid denna tid användes ögonsmink i svarta, blå och grå färger som importerades från Egypten. De använde en rest från tillverkningen av tjära som mascara, och för att färga ögonbrynen användes sot eller brända myrägg. Man kunde till och med sätta fast avryckta flugben om man hade tunna ögonbryn.

Hur sminkade man sig på 80 talet?

80 tals smink förknippas i hög grad med starka färger. Det får gärna vara turkos, blått, lila, rosa, mintgrönt, gult eller cerise. Dessa färger matchas givetvis med lika färgstarka leggings, benvärmare, örhängen och armband för en perfekt 80 tals outfit.

Vad händer med modet under 70-talet?

I slutet av 1970-talet blev det populärt att bära pösiga kläder som inte alls var särskilt åtsittande kroppen. Detta ledde till att många ansåg att dem såg större ut kroppsligt än vad dem i själva verket var. Det blev också populärt att rulla upp skjortärmarna och bära tröjor som visade axlarna.

Varför blir stilen mer androgyn på 70-talet?

Under 1970-talet tog den framväxande feministrörelsen henne till sig och Meret Oppenheim arbetade själv aktivt för kvinnans rättigheter. Men hon stegrade sig inför begreppet ”kvinnlig konst”. En människa består av både manligt och kvinnligt, framför allt gör konsten det, menade hon.

Var hittar man 70-tals kläder?

Tur är väl då att vi på Fyndiq har samlat massor av billiga dräkter med 70-talstema online här på denna sida för dig att fynda bland. Du hittar allt från hippie kläder till kläder för ett riktigt 70-tals disco och kostymer som minner om vad John Travolta bar i kultfilmen Saturday Night Fever.

Hur var det i Sverige på 70-talet?

1970-talet präglades av en stagnerande ekonomi till följd av oljekrisen och den uppkommande miljöfrågan som rörde främst kärnkraftsfrågan. Den första borgerliga regeringen på 44 år under Thorbjörn Fälldin tillträdde 1976 men fortsatte i mångt och mycket socialdemokraternas idé om ett välfärdssamhälle.

Vad hände på 1980 talet?

Större händelser

 • 23 mars 1980 - Folkomröstning om kärnkraften i Sverige.
 • Augusti 1980 - I Gdańsk i Polen startar strejker, ledda av Lech Wałęsa. ...
 • 8 december 1980 - John Lennon blir skjuten till döds utanför sin bostad i New York.
 • 27 oktober 1981 - Den sovjetiska u-båten U 137 går på grund utanför Karlskrona i Sverige.