:

Vem följer inte med Dorothy?

Innehållsförteckning:

  1. Vem följer inte med Dorothy?
  2. Hur gör magiker?
  3. Vad gör en magiker?
  4. Hur funkar Brynolf och Ljung?
  5. Hur funkar den itusågade damen?
  6. Kan Brynolf O Ljung?

Vem följer inte med Dorothy?

Dorothy missar ballongen, så sällskapet drar vidare till den snälla Häxan från Söder, Glinda. På vägen dit stöter de på ett land med odjur som invånare.

Hur gör magiker?

Magiker kallas av tradition för trollkarl eller trollkonstnär. Illusionist är också en benämning som förekommer på en artist som utför trolleritrick. Idag har det även utvecklats olika scener för trolleri. Så kallad street magic är en vanlig form där magiker utför trolleri ute på gator och torg i vanliga stadsmiljöer.

Vad gör en magiker?

Trollkarl, även kallad magiker eller besvärjare, är antingen en person som anses ha förmågan att utöva magi, eller en person som ägnar sig åt trolleri, det vill säga skapandet av illusioner. En rad andra synonymer, såsom häxa, andebesvärjare, magus och liknande finns.

Hur funkar Brynolf och Ljung?

Med hjälp av fingerfärdighet, illusioner och psykologi flyttas gränsen för vad som är möjligt och vad som borde vara omöjligt. Tillsammans med stjärnregissören Edward af Sillén, tar Brynolf & Ljung i sin nya föreställning med publiken på upplevelse där ingen sitter helt säker.

Hur funkar den itusågade damen?

Den itusågade damen är en typ av trolleritrick där en trollkonstnär till synes delar en assistents kropp i två eller flera osammanhängande delar, för att återigen sätta ihop assistentens kropp.

Kan Brynolf O Ljung?

Peter Brynolf och Jonas Ljung tillhör några av världens magiker och nu ska de trolla för svenska kändisar. De ger sig ut på gator, hem till kända svenskar och till deras arbetsplatser för att bjuda på magiska tricks till gästernas skräckblandade förtjusning.