:

Hur många soldater stupade i första världskriget?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många soldater stupade i första världskriget?
  2. När skrevs fredsfördraget?
  3. Vad var fredsfördraget i Versailles?
  4. När undertecknade fredsfördraget i Versailles?
  5. När träffades krigets segrare i Versailles?

Hur många soldater stupade i första världskriget?

Första världskriget orsakade mellan 8,5 och 16,5 miljoner människors död, siffrorna innefattar både civila och militärer. Andra världskriget ledde till någonstans mellan 40 och 72 miljoner döda.

När skrevs fredsfördraget?

Parisfreden (franska: Traité de Paris) undertecknades i Paris 10 februari 1947 efter den fredskonferens som hållits i staden från 29 juli till 15 oktober 1946. Fredsfördraget slöts mellan segrarmakterna och de mindre staterna på den förlorande sidan i det andra världskriget.

Vad var fredsfördraget i Versailles?

Bild: Imperial War Museum. Undertecknandet av fredsfördraget i Versailles, . Versaillesfreden var ett fredsfördrag efter första världskriget 1919 som Frankrike, Storbritannien och USA slöt med det besegrade Tyskland och de andra länderna som ingått i trippelalliansen. Segrarna bestämde att Tyskland inte fick vara med i ...

När undertecknade fredsfördraget i Versailles?

Undertecknandet av fredsfördraget i Versailles, . Versaillesfreden var ett fredsfördrag efter första världskriget 1919 som Frankrike, Storbritannien och USA slöt med det besegrade Tyskland och de andra länderna som ingått i trippelalliansen. Segrarna bestämde att Tyskland inte fick vara med i fredsförhandlingarna.

När träffades krigets segrare i Versailles?

I maj 1919 träffades krigets segrare på slottet Versailles utanför Paris för att presentera fredsfördragets villkor för Tyskland. USA:s president Woodrow Wilson hade lovat att det skulle bli en Versaillesfreden och första världskrigets följder | Historia | SO-rummet