:

Vem kom på dolkstötslegenden?

Innehållsförteckning:

  1. Vem kom på dolkstötslegenden?
  2. Vad är dolkstötslegenden Quizlet?
  3. Vad var fredsfördraget i Versailles?
  4. När undertecknade fredsfördraget i Versailles?
  5. När träffades krigets segrare i Versailles?

Vem kom på dolkstötslegenden?

Dolkstötslegenden framställdes först av en brittisk journalist som dinerade med general Erich Ludendorff. När Ludendorff lade fram sin syn på världskrigets avslutning avbröt journalisten Ludendorff och undrade "Så Ni menar att Ni fick en dolk i ryggen?", varpå Ludendorff omgående svarade "Ja, så var det.

Vad är dolkstötslegenden Quizlet?

Dolkstötslegenden var en konspirationsteori som uppkom efter första världskriget i Weimarrepublikens Tyskland. Enligt dolkstötslegenden var det den svaga tyska regeringens fel att Tyskland hade förlorat kriget.

Vad var fredsfördraget i Versailles?

Bild: Imperial War Museum. Undertecknandet av fredsfördraget i Versailles, . Versaillesfreden var ett fredsfördrag efter första världskriget 1919 som Frankrike, Storbritannien och USA slöt med det besegrade Tyskland och de andra länderna som ingått i trippelalliansen. Segrarna bestämde att Tyskland inte fick vara med i ...

När undertecknade fredsfördraget i Versailles?

Undertecknandet av fredsfördraget i Versailles, . Versaillesfreden var ett fredsfördrag efter första världskriget 1919 som Frankrike, Storbritannien och USA slöt med det besegrade Tyskland och de andra länderna som ingått i trippelalliansen. Segrarna bestämde att Tyskland inte fick vara med i fredsförhandlingarna.

När träffades krigets segrare i Versailles?

I maj 1919 träffades krigets segrare på slottet Versailles utanför Paris för att presentera fredsfördragets villkor för Tyskland. USA:s president Woodrow Wilson hade lovat att det skulle bli en Versaillesfreden och första världskrigets följder | Historia | SO-rummet