:

Hur sköter man en Fikonplanta?

Innehållsförteckning:

  1. Hur sköter man en Fikonplanta?
  2. Varför får jag inga fikon på mitt fikonträd?
  3. När tappar fikonträdet sina blad?
  4. När kommer fikon på fikonträd?
  5. Varför mognar inte mina fikon?

Hur sköter man en Fikonplanta?

Fikonträd

  1. Placering. Fikonträd trivs utmärkt planterade i krukor ute på altan eller balkong, sol till halvskugga är bästa placeringen. De kan även stå inomhus, då så ljust som möjligt. ...
  2. Vattning. Vattna regelbundet under sommarmånaderna så jorden inte torkar ut helt. Gödsla en gång per månad under sommarhalvåret.

Varför får jag inga fikon på mitt fikonträd?

PETER SVARAR: Det enkla och mest sannolika svaret är stress. Fikonträd är synnerligen mottagliga för stress. Och den vanligaste orsaken till stress är att det får för lite vatten. Det här gäller särskilt fikon som är åretruntboende i ett varmt växthus.

När tappar fikonträdet sina blad?

Det är normalt att fikonträdet tappar bladen när kylan kommer. Bor du kallare än ett skyddat läge zon 1 så ta in den i ett förråd eller dylikt som "håller nollan" men den behöver inte vara i ljus om pinnen inga blad har. Kolla någon gång under vintern om fikonträdet behöver en skvätt vatten.

När kommer fikon på fikonträd?

Så får du frukter på fikonträdet I juli till september kan de första mogna frukterna börja dyka upp. Fikon eftermognar inte som vissa andra växter, utan man plocka dem först när de är helt mogna. De ska hänga ner, vara mjuka och börjat få aningen skrynkligt skal. Under sensommaren och hösten utvecklas nya fruktknoppar.

Varför mognar inte mina fikon?

Småkarten ger heller inte kvalitetsskörd om de övervintrar, ofta möglar de under den fuktiga och kalla vintern dessutom. Det känns hårt men de här småttingarna kommer inte att ge mogna frukter och måste därför tas bort. Fikon ger skörd på tvåårsveden och i riktigt varma länder tar man två skördar.