:

Hur kommer man i kontakt med sin barnmorska?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kommer man i kontakt med sin barnmorska?
  2. När ska man kontakta barnmorska vid graviditet?
  3. Var ska man ringa när man är gravid?
  4. Hur mycket får en barnmorska i lön efter skatt?
  5. Hur vet BM hur öppen man är?
  6. Är det vanligt att frysa när man är gravid?

Hur kommer man i kontakt med sin barnmorska?

Kontakta en barnmorskemottagning Besöken är frivilliga. Kontakta en barnmorskemottagning när du har fått reda på att du är gravid. Här kan du hitta mottagningar. Det är vanligt att bli kallad till ett första besök tidigt i graviditeten, då du får information om hälsa och livsstil när du är gravid.

När ska man kontakta barnmorska vid graviditet?

Kontakta din barnmorskemottagning, så snart du vet att du är gravid, så bokar vi en tid för ett första besök. Tillsammans med din barnmorska kommer ni överens om ett upplägg som passar dig.

Var ska man ringa när man är gravid?

Så snart du fått veta att du är gravid kan du kontakta en barnmorskemottagning för att boka ett inskrivningssamtal. Inskrivning för gravida på barnmorskemottagningen sker oftast i graviditetsvecka åtta till tolv men ibland tidigare, och vid inskrivningssamtalet är det bra om din partner är med.

Hur mycket får en barnmorska i lön efter skatt?

Barnmorskors lön Rekommenderad ingångslön 34 650 kronor per månad. 10 år efter examen är medianlönen på drygt 38 850 kr per månad. 20 år efter examen är medianlönen drygt 41 500 kr per månad.

Hur vet BM hur öppen man är?

Från att ha varit helt stängd öppnas man upp till 10 cm, se fruktillustrationen ovan. När du är öppen ca 3 cm så är du officiellt i den ”aktiva” fasen i Öppningsskedet. När livmodertappen är fullt utvidgad, 10 cm i omkrets, så kommer du vara redo att krysta ut din baby och välkomna den till världen.

Är det vanligt att frysa när man är gravid?

Vill du äta gravat, torkat eller kallrökt kött kan du frysa det i tre dygn, i minst minus 18 grader.