:

Vad är 60-talet känt för?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är 60-talet känt för?
 2. Var kan man köpa 70 tals kläder?
 3. Vad åt man på 70 talet?
 4. Vad drack man på 1950-talet?
 5. Hur och varför har våra matvanor förändrats under de senaste 50 åren?

Vad är 60-talet känt för?

Sex, musik och politik. Så kan man sammanfatta stora delar av 60-talet, men det var inte allt som hände detta fantastiska årtionde....Här är några saker som präglade årtiondet:

 • Mellanöl (1965) ...
 • Hylands Hörna (premiär 1962) ...
 • Vi på Saltkråkan (1964) ...
 • Lavalampan (1963) ...
 • Beatles (1963) ...
 • Anita Ekberg slår igenom.

Var kan man köpa 70 tals kläder?

Vi har ett stort urval av 70-tals kläder för både kvinnor och män i alla storlekar. Sätt på Night Fever på högsta volym och öva på dina danssteg så att du är redo för att göra succé på temafesten.

Vad åt man på 70 talet?

70-talet tänkte man praktiskt och snabblagat och man åt ofta maträtter säsongsvis, för man kunde inte köpa allt året runt. Kassler, blodpudding och fiskpinnar var just praktiskt och snabblagat. Varma mackor med gräddstuvade champinjoner var en lifesaver.

Vad drack man på 1950-talet?

På två år, mellan 19, ökade priset på en liter brännvin med femtio procent. Det var ingen slump vare sig att priserna steg så kraftigt eller att det var just sprit som drabbades hårdast. Den nya prispolitiken skulle inte bara sänka vår totala alkoholkonsumtion, utan också ändra våra vanor.

Hur och varför har våra matvanor förändrats under de senaste 50 åren?

Etnologen och matforskaren Håkan Jönsson förklarar förändringen bakom svenskarnas matvanor. Trots att det vegetariska utbudet ökat senaste åren äter svenskarna idag mer kött än för 50 år sedan. Framförallt äter vi mer kyckling och annan fågel medan griskonsumtionen minskat relativt.