:

Vad har hänt med Costa Concordia?

Innehållsförteckning:

  1. Vad har hänt med Costa Concordia?
  2. Hur sjönk Costa Concordia?
  3. Hur många dog på fartyget Concordia?
  4. Var gick Concordia på grund?
  5. Vad kostade bärgningen av Costa Concordia?
  6. Vart skulle Costa Concordia?
  7. Var gick Costa Concordia?
  8. Hur mycket kostade Costa Concordia?

Vad har hänt med Costa Concordia?

Kaptenens manöver slutade med gick Costa Concordia på grund – och arbetet med att montera isär jättefartyget pågår fortfarande. Bland annat hoppas man kunna återvinna 40 0 ton stål.

Hur sjönk Costa Concordia?

Det var på kvällen den 13 januari 2012 som kapten Francesco Schettino lät styra sitt stora fartyg med över 4000 personer ombord för nära den italienska ön Giglio och stötte emot ett grund, rev upp skrovet varefter Costa Concordia kantrade.

Hur många dog på fartyget Concordia?

Fartyget gick klockan 21:45 på kvällen fredagen den 13 januari 2012 på grund vid ön Giglio utanför Toscana med totalt 4 234 personer ombord. 32 personer omkom. Fartygets befälhavare Francesco Schettino greps senare på dagen och åtalades senare för dråp och för att han lämnade fartyget innan alla var evakuerade.

Var gick Concordia på grund?

utanför den italienska ön Giglio. Av de drygt 4|200 ombord dog 32 personer. Det var en lugn kväll på havet, fredagen den 13 janauri 2012.

Vad kostade bärgningen av Costa Concordia?

Fredagen den 13 januari 2012 gick kryssningsfartyget Costa Concordia på grund utanför den italienska ön Giglio. Skepparen gjorde en hälsningsgir in mot land som kostade 32 personer livet. Bärgningen av fartyget blev den dyraste i historien, bara att få henne på rätt köl kostade 3,9 miljarder kronor.

Vart skulle Costa Concordia?

Costa Concordia: hur det var. Orsaker till olyckan med ett passagerarfartyg och straff för de ansvariga. Natten mellan den 13-14 januari 2012 kraschade det gigantiska kryssningsfartyget Costa Concordia i Medelhavet utanför den italienska ön Giglio i Toscana.

Var gick Costa Concordia?

utanför den italienska ön Giglio. Av de drygt 4|200 ombord dog 32 personer. Det var en lugn kväll på havet, fredagen den 13 janauri 2012.

Hur mycket kostade Costa Concordia?

När fartyget var nytt kostade hon 3,7 miljarder SEK att bygga, men redan nu har bärgningen kostat 5,1 miljarder. Bärningen av Costa Concordia visar på hur miljömedvetandet inverkar på dagens vrak.