:

Hur många upptäcktsresor gjorde Vasco da Gama?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många upptäcktsresor gjorde Vasco da Gama?
  2. Vad har Vasco da Gama blivit känd för?
  3. Vem seglade runt Afrika?
  4. Vilka tre olika vägar fanns det från Europa till Indien i slutet av 1500 talet?
  5. Hur dog Vasco da Gama?
  6. När började upptäcktsresor?

Hur många upptäcktsresor gjorde Vasco da Gama?

Alla visste att det skulle bli en farlig resa Dessa användes för speciellt farliga uppdrag. Vasco da Gama hade fyra fartyg med på sin expedition. Dessa hade litet djupgående, vilket gjorde det möjligt för dem att segla in i grunda flodmynningar.

Vad har Vasco da Gama blivit känd för?

Vasco da Gama, född mellan 14 i Sines eller Vidigueira i landskapet Alentejo i södra Portugal, död 24 december 1524 i Kochi, Kerala, Indien, var en portugisisk upptäcktsresande. Han är mest känd för att ha varit den första europé som seglade till Indien.

Vem seglade runt Afrika?

Det sägs att fenicierna var de första att runda Godahoppsudden, men detta har aldrig bevisats och är högst osannolikt. Däremot rundade kinesiska sjöfarare udden före européerna, vilket bevisas både av arkeologiska fynd och av flera kinesiska kartor från 1300-talet som visar södra Afrika.

Vilka tre olika vägar fanns det från Europa till Indien i slutet av 1500 talet?

Men hans resor var okända för de spanska och portugisiska sjöfararna som seglade över Atlanten fem hundra år senare. 1400-talets kartritare trodde att det fanns två sjövägar till Indien. Kanske gick en av dem söderut runt Afrika och sedan österut över Indiska oceanen. En annan borde gå västerut, över Atlanten.

Hur dog Vasco da Gama?

24 december 1524Vasco da Gama / Dödsdatum

När började upptäcktsresor?

Upptäcktsresornas epok var den tid när flera långa upptäcktsresor förändrade européernas bild av världen. Den sträcker sig från början av 1400-talet fram till tidigt 1700-tal. Under denna period nådde europeiska skepp i stort sett alla delar av världen i sökandet efter nya handelsvägar och handelspartners.