:

Hur går dressyr till?

Innehållsförteckning:

  1. Hur går dressyr till?
  2. Är dressyr djurplågeri?
  3. Vad betyder working equitation?
  4. Är hästhoppning djurplågeri?
  5. Vilka moment ingår alltid i WE?
  6. Vad måste alltid ingå i working equitation?
  7. Hur rider man ett dressyrprogram?
  8. Får man ha luva på Dressyrtävling?

Hur går dressyr till?

Hästen skall vara på tygeln. Såväl på stället som under rörelse skall den, med väl inrättad bakdel, så att bakbenen följer frambenens spår och med eftergift, ständigt bjuda framåt. Ryttarens hand skall behålla en jämn, lätt och mjuk förbindelse med hästens mun.

Är dressyr djurplågeri?

Tävlingsdressyren är inte längre sport utan övergrepp. Det är hög tid att SvRF och FEI tar sitt ansvar i förhållande till hästen och lever upp till sin egen ”code of conduct”.

Vad betyder working equitation?

Inom Working Equitation, WE, betonas samspelet med hästen, att rida noggranna vägar, ha lydnad men ändå ridning med lite fart och fläkt. Inom working equitation ingår momenten dressyr, teknik och speed. Inom WE handlar det om att kunna rida sin häst eller ponny genom en bana med olika typer av hinder.

Är hästhoppning djurplågeri?

Hästsportens exploatering är omoraliskt djurplågeri. Men det finns sätt att umgås med hästar, som utgår från att de är individer, och inte bara redskap för mänskliga intressen. Men det finns sätt att umgås med hästar, som utgår från att de är individer, och inte bara redskap för mänskliga intressen.

Vilka moment ingår alltid i WE?

WE består av tre moment; dressyr, teknik och speed. Rids alltid i denna ordning. Förenklad tävling kan anordnas med endast teknikmomentet eller två moment, varav det ena skall vara teknik. Häst och ponny tävlar i samma klass!

Vad måste alltid ingå i working equitation?

Man ska öppna grindar, rida över broar, göra små hopp rida volter och utföra olika uppgifter samt rygga ut ur en trång passage. Här är det bland annat det tekniska utförandet, samspelet och förtroendet mellan häst och ryttare som bedöms.

Hur rider man ett dressyrprogram?

Använd gärna de där minuterna i sängen innan du somnar till att tänka igenom programmen du ska rida. Att sitta med ett papper framför sig, och rita vägarna i programmet sett uppifrån, kan vara ett allra första steg i inlärningen. Då lär du dig programmet så pass okej att du klarar dig utan fusklapp när du tränar.

Får man ha luva på Dressyrtävling?

Öronhuva är tillåten både på framridning och tävlingsbanan och får vara av ljuddämpande material. Öronpluggar är endast tillåtet på prisutdelning. Öronhuvan får bara täcka hästens öron och panna och ge plats för nackstycke och pannband. Den får inte fästas i nosgrimman.