:

Hur såg man ut på 70-talet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur såg man ut på 70-talet?
  2. Vad hände år 1970?
  3. Vad uppfanns 1970?
  4. Vad hade man på sig på 80 talet?
  5. Vad är Bobbat hår?

Hur såg man ut på 70-talet?

Det årtionde då kläderna handlade om nostalgi och folklore, och då det blev viktigt att skapa sig en personlig stil. Vida byxor, blommiga långklänningar och broderade blusar fanns i allas garderober under denna tid. Även jeans och västar var något de allra flesta kunde ses i.

Vad hände år 1970?

April

  • 1 april – Sveriges Radio-TV börjar sända i färg över hela Sverige.
  • 10 april – The Beatles splittras.
  • 11 april – Den amerikanska raketen Apollo 13 skjuts upp.
  • 16 april – Andra omgången av SALT-förhandlingarna inleds.
  • 17 april - Apollo 13 landar igen på jorden.

Vad uppfanns 1970?

Omkring 1970 uppfann Axel Karlson () flytspackel. Axel uppfann även Karlsons klister i början av 1920-talet. Den engelska uppfinnaren John Kay () uppfann år 1733 den 'flygande skytteln' som används när man väver.

Vad hade man på sig på 80 talet?

Det var mode på 80 tal med stentvättade jeans. De fick gärna vara lite korta så att man såg tubstrumporna i vitt. Det kunde också finnas lappar i färger insydda både på jeans och på jeansskjortor. Under 80-talet var det också vanligt med puffiga byxor.

Vad är Bobbat hår?

Bobfrisyr eller bobbat hår är en kort frisyr för kvinnor, där håret klipps ungefär i höjd med hårfästet i nacken. Den blev populär på 1920-talet i ett mode som stod i samklang med tidens ideal om den frigjorda kvinnan. Många uppfattade det då som stötande att kvinnor valde bort långt hår, se kvinnans frigörelse.