:

Vad heter fårets läte?

Innehållsförteckning:

  1. Vad heter fårets läte?
  2. Vad gör djur för ljud?
  3. Vad heter fårens magar?
  4. Vem Gal?
  5. Vilket djur är det som låter?
  6. Hur låter djur på olika språk?
  7. Hur låter grodor på svenska?
  8. Har fyra magar?

Vad heter fårets läte?

Tackan och lammet känner igen varandra på lukten och på lätet. När fåren låter säger vi att de bräker. Fåren vandrar hela tiden mot nya grästuvor.

Vad gör djur för ljud?

Hundar gör många ljud, beroende på vad de känner och hur stora de är. Arga hundar growl, rädda hundar whimper, och vissa hundar (och vargar) howl. Många hundar woof eller ruff, men små hundar yip och yap (någon som är yappy pratar mycket,) medan stora hundar har ett djupt bow-wow.

Vad heter fårens magar?

För spjälkningen har fåret fyra magar: nätmagen, våmmen, bladmagen och löpmagen.

Vem Gal?

Gök (Cuculus canorus) är en fågel som främst är känd för sitt lockläte och för att den lägger sina ägg i andra fåglars bo, så kallad häckningsparasitism.

Vilket djur är det som låter?

Några högljudda djur. Kaskelotval. Kan komma upp i 230 decibel. Den slår därmed blåvalen som ”bara” kommer upp i 188 decibel.

Hur låter djur på olika språk?

Djurläten på olika språk:) En mandarin, kinesisk gris säger ”hu-lu hu-lu” medan grisen längre norröver, i Finland, låter ”roh roh”. I grannlandet Sverige säger grisen ”nöff nöff”, medan en gris i Wales låter höra ”soch soch”. I den engelska världen säger grisen istället ”oink oink”.

Hur låter grodor på svenska?

Grrr, bröl, pip och sniff är ljudhärmande (onomatopoetiska) ord som är välbekanta för oss svenskar och som alla som någon gång har läst en Kalle Anka stött på. Det lustiga är att en svensk groda inte säger samma sak som till exempel en engelsk.

Har fyra magar?

En ko är en idisslare som använder alla sina fyra magar för att få ut näringen ur gräset. Magarna heter nätmagen, våmmen, bladmagen och löpmagen. Den största magen är våmmen, den rymmer hela 200 liter.