:

Hur uttalar man Kari Traa?

Innehållsförteckning:

  1. Hur uttalar man Kari Traa?
  2. Hur säger man Crescent?
  3. Hur uttalas Nike på svenska?
  4. Hur uttalas Völkl?
  5. Vad betyder ordet accessoar?

Hur uttalar man Kari Traa?

Rätt uttal är ”kari-trå”. Namnet bakom varumärket är norska freestyleåkerskan Kari Traa, som har tre OS-medaljer hemma på spishällen: brons från Nagano 1988, silver från Turin 2006 och ett guld däremellan, från Salt Lake City 2002. Karis disciplin var puckelpist.

Hur säger man Crescent?

Crescent är från början ett engelskt ord för en form. Som en skära eller nymåne. Det uttalas Kreseent med långt andra e. När Crescent började tillverks i Sverige uttalades namnet med en ganska liten förändring.

Hur uttalas Nike på svenska?

Nike En av de mest kontroversiella och mångåriga tvister när det handlar om hur något ska uttalas handlar om världens största sportföretag. 2014 fastslog styrelsemedlemmen hos Nike, Phillip Knight, emellertid vad som gäller. Nike uttalas Ni-key och rimmar alltså INTE på bike.

Hur uttalas Völkl?

Sedan 1923 har Völkl (uttalas [föll' kell]) tillverkat och utvecklat skidor i sin fabrik i Straubing, Tyskland. Völkl's skidor kännetecknas av tysk precision och kvalité, något man aldrig tummar på.

Vad betyder ordet accessoar?

Accessoarer, eller accessoirer, från franskans accessoire de mode (ungefär "tillbehör till modet"), betecknar inom modet tillbehör som handskar, skärp, skor, väskor, scarfar, smycken eller hattar som i form och färg överensstämmer med resten av klädseln och på så sätt skapar en enhetlig modeform.