:

Vart får man tag på Myntrör?

Innehållsförteckning:

  1. Vart får man tag på Myntrör?
  2. Var kan man växla sedlar till mynt?
  3. Var kan jag betala med mynt?
  4. Kan man växla in mynt på Swedbank?
  5. Kan man betala med mynt på ICA?

Vart får man tag på Myntrör?

Därför började vi sälja myntrör i lagom stora paket på nätet. Något som många uppskattar. De som får in mycket mynt kan nu på ett enkelt sätt paketera dessa och växla in på den lokala pizzerian eller matbutiken som annars får köpa mynt från sin bank eller sitt värdetransportföretag.

Var kan man växla sedlar till mynt?

Riksbanken hanterar inte inlösen av giltiga mynt utan endast inlösen av svenska sedlar, samt minnes- och jubileumsmynt. För inlösen av giltiga mynt ber vi dig vända dig till närmaste bankkontor som hanterar kontanter och som tillhör en av de svenska affärsbankerna.

Var kan jag betala med mynt?

Sedlar och mynt som ges ut av Riksbanken är lagliga betalningsmedel och det innebär att var och en är skyldig att ta emot sedlar och mynt som betalning, som huvudregel. Men regeln gäller inte utan undantag. Som huvudregel gäller att var och en är skyldig att ta emot sedlar och mynt som betalning.

Kan man växla in mynt på Swedbank?

Om du har kvar gamla ogiltiga sedlar är det enbart Riksbanken som löser in dessa via deras inlösenrutin. Gamla mynt kan du inte längre lösa in.

Kan man betala med mynt på ICA?

Tänk på att till enskilda ICA-butiker kan ha begränsningar vad det gäller möjligheten att kunna ta emot mynt för insättning. Med ett av ICA Bankens bankkort så kan du göra kontantuttag i de flesta ICA-butiker, samt i uttagsautomater i hela världen.