:

Får man ta med sig alkohol på krogen?

Innehållsförteckning:

  1. Får man ta med sig alkohol på krogen?
  2. När får man bli bjuden på alkohol?
  3. Hur gammal måste man vara för att vara Serveringsansvarig?
  4. Hur får man tag på alkohol om man är under 18?
  5. Kan man ta på krogen?
  6. Hur mycket alkohol får man servera i en drink?
  7. När får man dricka hemma?

Får man ta med sig alkohol på krogen?

Gäster får inte ta med sig alkohol från restaurangen. Gäster får inte ta med sig egen alkohol och dricka på restaurangen. Du får inte "låna ut" alkohol som köpts in till restaurangen. Exempelvis när en gäst frågar om de kan låna/köpa en flaska vin och komma tillbaka med nästa vecka.

När får man bli bjuden på alkohol?

Enligt alkohollagen är det tillåtet att bjuda den som är under 20 år på en mindre mängd alkoholdryck under uppsikt med hänsyn tagen till sammanhang, mognad och ålder. Alkohollag (), 3:e kapitlet 9:e § (paragrafen) 3:e stycket.

Hur gammal måste man vara för att vara Serveringsansvarig?

Den som är serveringsansvarig ska ha fyllt 20 år och vara lämplig för uppgiften med hänsyn till sina personliga egenskaper och omständigheterna i övrigt. Tillståndshavaren ska till kommunen anmäla den eller de personer som har utsetts att ansvara för serveringen av alkoholdrycker.

Hur får man tag på alkohol om man är under 18?

Det är faktiskt inte så vanligt att personer under 18 lyckas köpa alkohol, i alla fall inte på restaurang. När man frågar unga hur de får tag på alkohol så svarar de flesta istället att de får hjälp av äldre syskon, äldre kompisar eller kompisars syskon.

Kan man ta på krogen?

Nu när restriktionerna släpps säger sex av tio svarande i en undersökning att de vill ta en öl på krogen den närmaste tiden. Den 29 september lyftes de flesta pandemirestriktionerna och det blev fritt fram att gå på krogen.

Hur mycket alkohol får man servera i en drink?

Bjuda får du gör hur mycket du vill. Det finns inget olagligt i det. I butiker, till exempel frisörsalonger, matbutiker och klädbutiker, får man inte ens förvara alkohol, än mindre dricka den.

När får man dricka hemma?

”Det är dock tillåtet att bjuda den som inte har uppnått föreskriven ålder (20 år) på en mindre mängd alkoholdryck under förutsättning att förtäring sker på platsen och under ordnade förhållanden samt det med hänsyn till den unges ålder och utveckling och omständigheterna i övrigt framstår som försvarligt.”