:

Hur börjar man mining?

Innehållsförteckning:

 1. Hur börjar man mining?
 2. Hur börjar man Mina bitcoin?
 3. Är det lönsamt att mina bitcoin?
 4. Hur går bitcoin mining till?
 5. Vad behöver jag för att bygga en mining rig?
 6. Hur mycket kostar en mining rig?

Hur börjar man mining?

Registrera dig på en börs för kryptovalutor, så att du vid behov kan sälja dina intjänade bitcoins för att betala för dina löpande mining-kostnader, såsom el. Köp en specialiserad hårdvara (dator) för att utföra själva arbetet. Din vanliga laptop eller annan enhet kommer inte vara tillräcklig – inte ens nära.

Hur börjar man Mina bitcoin?

Som enskild individ kan du vara en del av en mining pool. Du lånar då ut din dator till ett nätverk av datorer som gräver tillsammans. Ett annat alternativ inom pool mining är att köpa datorkraft från bitcoin cloud mining, som i de flesta fallen är stora centrala datasystem.

Är det lönsamt att mina bitcoin?

Hur mycket pengar man kan tjäna på bitcoin mining beror på flera faktorer, bland annat vilken programvara man använder sig av och hur mycket tid man lägger på det. I vissa fall är bitcoin mining inte lönsamt, medan i andra fall kan det vara det. Varje löst bitcoin-block (12,5 bitcoins) gav i början av 2019 $42,000.

Hur går bitcoin mining till?

Den process där nya transaktioner samlas ihop, valideras och bekräftas genom att få plats i ett nytt block i blockkedjan innebär också att nya bitcoin skapas. Därför göras ofta liknelsen med "guldgrävning" eller "gold mining".

Vad behöver jag för att bygga en mining rig?

Bästa moderkort för att generera kryptovalutor - topplistan just nu

 • Asus B250 Mining Expert.
 • ASRock H110 Pro BTC+
 • ASUS Prime Z390-P LGA1151.
 • Biostar TB250-BTC Pro.
 • MSI Z170A Gaming Pro Carbon.
 • Asus ROG Strix Z270E.

Hur mycket kostar en mining rig?

Så kallad ASIC-hårdvara används, som i sin tur kostar mellan 10.000 och 30.000 kronor. Ni kan välja att gräva själva eller tillsammans med andra, i en så kallad ”mining pool”.