:

När sker cykelstölder?

Innehållsförteckning:

  1. När sker cykelstölder?
  2. Hur stöldbegärliga är elcyklar?
  3. Hur säljer man en stulen cykel?
  4. Vart tar alla stulna cyklar vägen?
  5. Hur många cyklar säljs i Sverige per år?

När sker cykelstölder?

Antalet cykelstölder varierar över året, och är som högst under vår- och sommarmånaderna. Då finns det gott om cyklar utomhus, vilket gör dem lättare att stjäla, och det är också då de är som mest eftertraktade att använda. Många cyklar stjäls också för att säljas vidare.

Hur stöldbegärliga är elcyklar?

Polisen vill uppmana ägare till elcyklar att försvåra för tjuven genom att exempelvis ha dem inlåsta. Har man dem utomhus eller i gemensamma utrymmen gör man det allt för enkelt att stjäla dem. I och med att elcyklarna har ett högt godsvärde blir de också stöldbegärliga.

Hur säljer man en stulen cykel?

Ladda ner Blockets köpekontrakt för cykel och fyll i det tillsammans med säljaren. Om du misstänker att cykeln är stulen – avstå från att köpa den. Ring polisen på 11414. Uppge ramnummer och eventuella andra kännetecken.

Vart tar alla stulna cyklar vägen?

Om en cykel hittas och lämnas in av en privatperson hamnar de på polisens hittegodsavdelningar. Som upphittare har man rätt att göra anspråk på cykeln om ingen ägare dyker upp inom tre månader. När en cykel tas i beslag tittar polisen på om cykeln är anmäld stulen med ett ramnummer.

Hur många cyklar säljs i Sverige per år?

Cykelåret 2019/20 sträcker sig från 1 september 2019 till 31 augusti 2020. I den årliga marknadsuppskattning som Cykelbranschen gör och som bygger på försäljning från leverantör till återförsäljare såldes drygt 545 000 cyklar under cykelåret. Det är en ökning från förra cykelåret då det såldes 521 000 cyklar.