:

Hur känns det att ha en tumör i huvudet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur känns det att ha en tumör i huvudet?
  2. Kan man ha tumör i örat?
  3. Vad är en hjärntumör?
  4. Vad är en tumör i hjärnan?
  5. Vad beror symtomen på i hjärnan?
  6. Vad är strålbehandling vid hjärntumör?

Hur känns det att ha en tumör i huvudet?

Symtomen beror på var i hjärnan tumören sitter och vilka kroppsfunktioner som den delen av hjärnan styr. En del symtom kan bero på att tumören ökar trycket i huvudet. Här är exempel på symtom, du kan få ett eller flera av dem: huvudvärk, yrsel och illamående.

Kan man ha tumör i örat?

Ibland kan en liten tumör orsaka hörselnedsättning om den trycker mot hörselnerven. Ibland kan tumören bli ganska stor utan att den ger några symtom, säger Henrik Harder. Vilken behandling som väljs beror dels på storleken, men också på var tumören sitter och hur mycket hörsel patienten har kvar.

Vad är en hjärntumör?

Hjärntumör. En tumör i hjärnan kallas hjärntumör. Tumören kan antingen vara en godartad tumör eller en cancertumör. Prognosen vid hjärntumör varierar, men det går ofta att få bra behandling. De flesta som får hjärntumör är över 60 år men människor i alla åldrar kan få en hjärntumör, även barn. Hjärntumörer är ovanliga.

Vad är en tumör i hjärnan?

En tumör i hjärnan kallas hjärntumör. Tumören kan antingen vara en godartad tumör eller en cancertumör. Prognosen vid hjärntumör varierar, men det går ofta att få bra behandling. De flesta som får hjärntumör är över 60 år men människor i alla åldrar kan få en hjärntumör, även barn. Hjärntumörer är ovanliga.

Vad beror symtomen på i hjärnan?

Symtomen beror på var i hjärnan tumören sitter och vilka kroppsfunktioner som den delen av hjärnan styr. En del symtom kan bero på att tumören ökar trycket i huvudet. Här är exempel på symtom, du kan få ett eller flera av dem: huvudvärk, yrsel och illamående; ... Ett prov på vätskan som omger ryggmärgen behövs ibland.

Vad är strålbehandling vid hjärntumör?

Strålbehandling vid hjärntumör. ... Barn under tre år får oftast behandling med cytostatika i stället för strålbehandling. Biverkningar av strålbehandling. Strålbehandlingen kan göra att du eller barnet får ont i huvudet eller mår illa. Då har behandlingen orsakat en svullnad i hjärnan.