:

Vad ska man tänka på när man provkör en bil?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska man tänka på när man provkör en bil?
  2. Hur funkar Inbytesbil?
  3. Hur länge kan man provköra en bil?
  4. Vad kostar det att provköra en bil?
  5. Hur fungerar billån med restvärde?

Vad ska man tänka på när man provkör en bil?

Bilen ska ljudlöst stanna en rak linje och bromspedalen ska kännas stabil, samt inte ge några ljud ifrån sig. Under provkörningen ska du vara extra uppmärksam olika misstänksamma ljud. Var inte blyg med att ställa frågor och låt alltid en mekaniker kolla igenom bilen innan du fattar ett slutgiltigt köpbeslut.

Hur funkar Inbytesbil?

Du säljer din egen bil till handlaren så se till att den är i bästa möjliga skick och att all dokumentation finns med. Märkesspecialiserade bilhandlare kan betala ett högre pris för din inbytesbil om det är av samma bilmärke som handlaren saluför.

Hur länge kan man provköra en bil?

Kör bilen i minst en halvtimme, och kör på alla typer av vägar. Att bara provköra i en stad är inte till någon större nytta ifall du tillbringar mest tid på landsvägen. Det kanske blir bullrigare i kupén på landsväg än vad du tycker känns okej?

Vad kostar det att provköra en bil?

Själva provkörningen kostar dig inget eftersom det är en del i försäljningsprocessen. Innan nycklarna överlämnas till dig brukar man få lämna ifrån sig körkortet eller så tar säljaren en kopia av ditt körkort som säkerhet. De flesta bilhandlare har s.k. flytande försäkringar på sina bilar.

Hur fungerar billån med restvärde?

Om billån - avbetalning med restvärde: Bilen kan ej säljas innan lånet är löst. Dock kan lånet och bilen överlåtas på ny köpare. Restvärde garanteras av låntagaren om inget annat avtalats. Lånet läggs normalt upp som ett annuitetslån som betalas av efter önskad löptid och med samma belopp varje månad.