:

Vad är Mellanansiktslyft?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Mellanansiktslyft?
  2. Vad är mini ansiktslyft?
  3. Vad innebär nedre ansiktslyft?
  4. Hur länge håller en ansiktslyftning?
  5. Vad är endoskopiskt ansiktslyft?
  6. Hur ser man ut efter ett ansiktslyft?
  7. Vad är Kindlyft?
  8. Hur länge håller ett facelift?
  9. Hur länge är man svullen efter facelift?

Vad är Mellanansiktslyft?

Ett mellanansiktslyft är ett lyft på djupet i området mellan ögonen och munnen. Till skillnad från ett ansiktslyft där man sträcker huden och muskler och muskelhinnor under huden. Medfött, eller med åldern, förlorar man volym i området under ögonen.

Vad är mini ansiktslyft?

Vid ett minilyft stramar man enbart muskulaturen vid kinderna och tar bort överskottshud. Snitten går framför öronen upp till hårfästet. Vid hel ansiktslyft stramas även muskeln på halsen. Snitten görs framför öronen, upp till hårfästet samt bakom öronen och mot hårfästet vid nacken.

Vad innebär nedre ansiktslyft?

Halslyft, även kallat nedre ansiktslyft, är ett ingrepp som innebär att överflödig hud på halsen tas bort. Besvär med lös hud på halsen kan uppstå vid stigande ålder eller vara genetiskt betingade. Besvären kan även uppstå om man genomgått en kraftig viktminskning.

Hur länge håller en ansiktslyftning?

Slutresultatet ser man först efter 3-6 månader men när den akuta blånaden lagt sig efter drygt 1 vecka kan du vara som vanligt. Hur länge håller ett ansiktslyft? Den uppstramning man gör av vävnaden är bestående. Detta innebär att man ”dragit tillbaka tiden” ett antal år och ett nytt läge för åldrandet.

Vad är endoskopiskt ansiktslyft?

Ett endoskopiskt mellanansiktslyft reducerar storleken på operationsområdet tack vare av att små kameror förs in under huden som tillåter läkaren att titta på operationen via en monitor. De snitt som man behöver lägga för ingreppet blir därför minimala med ytterst små ärr som följd.

Hur ser man ut efter ett ansiktslyft?

För att uppnå ett fint resultat efter ett ansiktslyft bör ansiktshuden och ärren inte utsättas för kraftig solbestrålning de första 6 månaderna. Hos de allra flesta blir ärren framför öronen mycket diskreta och närmast osynliga inom några månader efter en ansiktslyftning.

Vad är Kindlyft?

Ett kindlyft är ett enkelt ingrepp som innebär minimalt invasiva åtgärder och som lyfter hela mellanansiktet. Ingreppet tar en timme och utförs genom att ett litet snitt placeras under varje öga. Snitten används sedan för att strama upp och ta bort överskottshud.

Hur länge håller ett facelift?

Behandlingen håller i 12-24 månader eller längre, beroende på ålder, livsstil och hudtyp.

Hur länge är man svullen efter facelift?

Blåmärken och svullnad försvinner vanligtvis efter ett par veckor. Runt hudsnitten kommer känseln att vara nedsatt under en tid. Under sårläkningen kan det förekomma att man känner av att det ”prickar” och sticker runt ärren.