:

Vad kan en skuldrådgivare göra?

Innehållsförteckning:

 1. Vad kan en skuldrådgivare göra?
 2. Kan kommunen hjälpa med skulder?
 3. Kan man få hjälp med skuldsanering?
 4. Hur blir man av med skulder snabbt?
 5. Får man tillbaka på skatten om man har skuldsanering?
 6. Kan man äga en bil om man har skuldsanering?
 7. Vem kan hjälpa mig med skuldsanering?
 8. Vem betalar för skuldsanering?
 9. Kan man få skulder avskrivna?
 10. Hur ska jag lösa mina skulder?
 11. Hur jag blev av med mina skulder?
 12. Vad händer när skuldsaneringen är avslutad?

Vad kan en skuldrådgivare göra?

Målet med skuldrådgivningen är nämligen att du och fordringsägarna ska hitta lösningar på dina betalningsproblem genom frivil- liga åtgärder. Exempel på sådana åtgärder är att ni kommer överens om nya villkor för hur du ska betala skulderna och att ni gör en betalningsplan som fungerar för din ekonomi.

Kan kommunen hjälpa med skulder?

Den kommunala budget- och skuldrådgivningen har skyldighet att hjälpa skuldsatta att få en överblick över sin ekonomi och ge praktiska råd om hur konsumenter ska hantera och prioritera sina skulder. Förutom att få hjälp att hantera skulder kan budget- och skuldrådgivningen ge allmän rådgivning om privatekonomi.

Kan man få hjälp med skuldsanering?

Om du behöver råd och hjälp kan du vända dig till en budget- och skuldrådgivare i din kommun. Hen har i uppdrag att hjälpa till före, under och efter en skuldsanering, eller med allmän budgetrådgivning. Servicen hos kommunerna är kostnadsfri och de har tystnadsplikt. Du är också välkommen att ringa vår kundservice.

Hur blir man av med skulder snabbt?

blir du skuldfri snabbt – 7 steg för att bli skuldfri snabbt

 1. Skaffa dig en överblick över dina skulder. ...
 2. Få koll på dina tillgångar. ...
 3. Ta hjälp av Zensum och samla dina lån. ...
 4. Betala skulden med högst ränta först. ...
 5. Betala av småskulder först? ...
 6. Låna av familjen. ...
 7. Använd extrainkomster till amortering av lån.

Får man tillbaka på skatten om man har skuldsanering?

Ett beslut om skuldsanering vinner laga kraft efter tre veckor från beslutet (45 § lag om skuldsanering). Eftersom du haft skuldsanering i ett år har beslutet om skuldsanering i ditt fall vunnit laga kraft och du har då rätt att tillbaka skatteåterbäringen från Skatteverket.

Kan man äga en bil om man har skuldsanering?

Som Kassako skriver, om du har skuldsanering, då är det ingen som kontrollerar vad du äger, så länge du inte plötsligt äger biler i miljonklassen, eller stora hus, då kanske inkassobolagen vill se hur du fått råd att flytta.

Vem kan hjälpa mig med skuldsanering?

Om du behöver råd och hjälp kan du vända dig till en budget- och skuldrådgivare i din kommun. Hen har i uppdrag att hjälpa till före, under och efter en skuldsanering, eller med allmän budgetrådgivning. Servicen hos kommunerna är kostnadsfri och de har tystnadsplikt.

Vem betalar för skuldsanering?

Borgensansvar och gemensamt ansvar för skulder Om du fått skuldsanering och någon gått i borgen för dig, har denna person kvar sitt betalningsansvar. Hen får betala resten av skulden, som du inte kan betala.

Kan man få skulder avskrivna?

- Många tror att det bara är att ansöka om skuldsanering hos Kronofogden för att få skulderna avskrivna. Men så enkelt är det inte. Skuldsanering beviljas personer med så stora skulder att de inte kan betala tillbaka inom en överskådlig tid.

Hur ska jag lösa mina skulder?

6 sätt att bli av med skulder

 1. Sälj saker du inte behöver: Likt hemmabiosystem och möbler.
 2. Skaffa ett till arbete: Så att du tjänar mer pengar.
 3. Försök höja din lön: Genom att prata med din chef.
 4. Låna pengar av vänner och familj: Mot en låg ränta.
 5. Säg upp dina kreditkort: För att inte längre kunna handla på kredit.

Hur jag blev av med mina skulder?

Minska utgifterna Först och främst är det klokt att se över dina utgifter. Minska ner på antalet impulsköp, restaurangbesök och krogkvällar tills du fått lite bättre ordning på dina skulder. Var extra noga med alla återkommande kostnader som abonnemang och prenumerationer.

Vad händer när skuldsaneringen är avslutad?

Vad händer under och efter skuldsanering? Så länge som skuldsaneringen pågår, normalt under en period på 5 år, ska du betala in det belopp som du är skyldig. Om det skulle hända under denna period att din ekonomi förändras på något sätt behöver du ansöka om en omprövning i ärendet.