:

Är Uber förare anställda?

Innehållsförteckning:

  1. Är Uber förare anställda?
  2. Vad krävs för att bli Uber chaufför?
  3. När krävs taxiförarlegitimation?
  4. Hur mycket tjänar man på att köra Bolt?
  5. Vilken myndighet kan återkalla taxiförarlegitimation?

Är Uber förare anställda?

De är arbetstagare, och omfattas därför av arbetsrättens krav på minimilön och semesterersättning. Uber förklarade direkt att de tänker överklaga domen, om så krävs ända till högsta domstolen.

Vad krävs för att bli Uber chaufför?

Vad krävs för att köra med Uber? Du måste vara så gammal som krävs för att köra i din stad, ha ett giltigt transportmedel och skicka in de dokument som krävs, inklusive ett giltigt taxikörkort och, om du är åkare, ett giltigt taxitrafiktillstånd.

När krävs taxiförarlegitimation?

Krav för taxiförarlegitimation Du ska vara minst 21 år gammal. Du har haft körkort med behörighet B i minst två år. Körkortet får inte ha varit återkallat under de två senaste åren. Du kan också uppfylla kravet genom att ha körkort med behörighet D.

Hur mycket tjänar man på att köra Bolt?

En aktiv förare hos Bolt kan köra in mer än 25 000 kr i veckan. Från slutpriset på varje order tar Bolt en förmedlingsavgift på 20%*. Det innebär att om du har en kassa på 25 000kr betalar vi ut 20 000kr till dig för ditt grymma arbete! *Avgiften kan variera och vara olika i olika städer.

Vilken myndighet kan återkalla taxiförarlegitimation?

Transportstyrelsen återkallar en taxiförarlegitimation om de anser att du inte längre är lämplig att tjänstgöra som taxiförare. Det finns tre situationer som kan vara aktuella: 1) Din personliga lämplighet, på grund av att du begått brott eller andra missförhållanden.