:

Hur gammal måste man vara för att köpa sprayfärg?

Innehållsförteckning:

 1. Hur gammal måste man vara för att köpa sprayfärg?
 2. Var köper man sprayfärg?
 3. Är sprayfärg brandfarligt?
 4. Får barn köpa sprayfärg?
 5. Hur mycket kostar sprayfärg?
 6. Hur farligt är sprayfärg?
 7. Vad innehåller sprayfärg?
 8. Hur mycket färg till 10 kvm?
 9. Kan man dö av sprayfärg?
 10. Vad innehåller sprayburkar?
 11. Är det farligt att andas in sprayfärg?

Hur gammal måste man vara för att köpa sprayfärg?

GöteborgKlotterpolisen i Göteborg vill ha 18-årsgräns för att köpa sprayfärg.

Var köper man sprayfärg?

Julalånet

 • Bright.
 • DePalma Workwear.
 • Hamron.

Är sprayfärg brandfarligt?

hår-, insekts-, ugns-, doft-, bromsspray och andra tryckbehållare/ sprayburkar, drivgasen eller innehållet ska vara brandfarligt. Sedan den 1 oktober 2013 gäller en ny föreskrift (MSBFS 2013:3) om tillstånd till hantering av brandfarliga gaser och vätskor.

Får barn köpa sprayfärg?

Tack för din fråga! Nej vi har ingen åldersgräns på att köpa sprayfärg. Däremot måste barn under 18 år alltid ha sina föräldrars medgivande om de ingår ett avtal (det vill säga gör ett inköp).

Hur mycket kostar sprayfärg?

 • 7490 Sprayfärg, halvblank. Visa artiklar.
 • 7490 Sprayfärg, blank. Visa artiklar.
 • 7490 Sprayfärg, matt. Visa artiklar.
 • 7490 Sprayfärg, guld. 36-463.
 • 7490 Sprayfärg, primer. Visa artiklar.
 • 7490 Sprayfärg, klarlack. Visa artiklar.
 • Metallskyddsfärg, 500 ml. Visa artiklar.
 • 7490 Sprayfärg, metallic. Visa artiklar.

Hur farligt är sprayfärg?

Är sprayfärg farligt? Sprayfärg innehåller lösningsmedel vilket är skadligt att andas in. Det bästa är att använda gasmask, men ett dammfilter som kan hjälpa till att skydda mot färgdammet. Det är lätt hänt att få färg på händerna, därför är engångshandskar är minst lika viktigt som andningsskydd.

Vad innehåller sprayfärg?

Vätskan drivs ut av drivgas. Freoner användes tidigare som drivgas, men det är förbjudet idag, på grund av att freoner bryter ned ozon. Vanliga sprejburkar är till exempel färgsprej, hårsprej, limsprej etc. Färgsprej har en klar fördel gentemot pensel då ytan som sprejas blir jämnare.

Hur mycket färg till 10 kvm?

Multiplicera din nya totala yta i kvadratmeter med hur många strykningar som kommer att behövas. Vi rekommenderar att minst ta med två strykningar i beräkningen. Dela slutligen detta värde med m²/l-siffran på din färgburk (om du inte hittar den på burken kan du kolla upp produktinformationen online).

Kan man dö av sprayfärg?

Inte speciellt farligt. på sikt (flera år) kan det bli skadligt. använd munskydd av nåt slag. Min fd undervisare i neuroanatomi som är hjärnkirurg förklarade att man vid boffning riskerar att ödelägga myelinskidan omkring nervfibrer(axoner) i den vita substansen.

Vad innehåller sprayburkar?

Freoner användes tidigare som drivgas, men det är förbjudet idag, på grund av att freoner bryter ned ozon. Vanliga sprejburkar är till exempel färgsprej, hårsprej, limsprej etc. Färgsprej har en klar fördel gentemot pensel då ytan som sprejas blir jämnare. Därför används sprej vid till exempel billackering.

Är det farligt att andas in sprayfärg?

Sprayfärg är lätt att använda och täcker de flesta ytor men den vanliga sprayfärgen är också farlig, både för den som använder den och för miljön. Skyddsmask rekommenderas eftersom ångor kan ge huvudvärk, trötthet, yrsel och illamående.