:

Hur klagar man på Uber?

Innehållsförteckning:

  1. Hur klagar man på Uber?
  2. Hur avbokar man en Uber?
  3. Hur loggar jag in på Uber?
  4. Hur mycket kostar det att avboka en uber?
  5. Varför avbokar Uber?

Hur klagar man på Uber?

Via help.uber.com kan du kontakta Ubers supportteam sju dagar i veckan för att få en snabb och bra lösning på ditt problem. Du får en avisering på telefonen (om du har aktiverat aviseringar) om att du har fått ett svar. Vi skickar också ett mejl till dig.

Hur avbokar man en Uber?

Du hittar information på driver.uber.com under ”Priser”. Tids- och avståndsbaserade avbokningsavgifter tillkommer endast när du är på väg till en upphämtning. Dessa avbokningsavgifter gäller för de flesta resetyperna förutom UberBlack och UberSUV.

Hur loggar jag in på Uber?

Om du inte kan logga in med din mejladress kan du logga in med ditt telefonnummer (om funktionen är tillgänglig i din region). Du behöver bara ange verifieringskoden du får via SMS. Därefter kan du uppdatera din kontoinformation via appen.

Hur mycket kostar det att avboka en uber?

Kanske skickar du ett meddelande och frågar och får svaret att ”jag är där vilken minut som helst”. Men ingen kommer. Till slut lackar du ur och avbokar hela resan och tar en vanlig taxi i stället. Du får då betala en avbokningsavgift på 5 Dollar.

Varför avbokar Uber?

Observera att underlåtenhet att följa Ubers policyer (inklusive riktlinjerna för mötesplatsen) kan leda till att en förare avbokar och en passagerare debiteras en avbokningsavgift. – Du avbokar efter att en förare har accepterat beställningen. – Din förare avbokar efter att ha väntat på upphämtningsplatsen.