:

När utlöses en krockkudde?

Innehållsförteckning:

  1. När utlöses en krockkudde?
  2. Har bilen krockkudde?
  3. Kan man köpa airbags?
  4. Vilket motstånd till airbag?
  5. Vad betyder krockkudde?
  6. Måste man ha airbag i en bil?
  7. När kom airbag i Sverige?
  8. Hur mycket kostar en airbag?

När utlöses en krockkudde?

Krockkuddarna blåses upp vid kollisioner som sker i 20-30 km/h eller högre. Vid väldigt små kollisioner, exempelvis om du kommer i kontakt med framförvarande fordon vid krypkörning, blåses alltså inte krockkuddarna upp.

Har bilen krockkudde?

Om du inte använder bilbältet kan krockkudden tvärtom vara direkt farlig. Om en bil har krockkudde framför passagerarplatsen fram måste det finnas ett varningsmärke som tydligt varnar för att montera och använda en bilbarnstol där. Märket ska placeras väl synligt. Vid besiktningen kontrolleras att rätt märkning finns.

Kan man köpa airbags?

Airbagbank levererar krockkuddar till i stort sett alla bilmärken. Vi erbjuder både kompletta airbagsatser och lösa airbags. Genom sökbalken eller sökfunktionen nedan hittar du enkelt vilken airbag du behöver. Eller be oss om en offert så kontaktar vi dig så snart som möjligt angående möjligheterna.

Vilket motstånd till airbag?

Airbagmotstånd i universalutförande. Passar airbagkontakter till både förare och passagerarsidan till samtliga bilmodeller. Motståndet kopplas in med samma kablar som går till förarens airbag. Tänk på att vid flerstegs-airbags behövs ett motstånd per kontakt.

Vad betyder krockkudde?

Krockkudde, eller airbag, är en säkerhetsanordning i bilar i form av en gömd uppblåsbar ballong som sitter framför framsätena, avsedd att snabbt fyllas med luft eller gas efter en kollision för att skydda passagerarna mot att slå i instrumentbrädet eller vindrutan.

Måste man ha airbag i en bil?

Sålänge airbag var ett tillval kan inte bilprovningen kräva en sådan i din bil, om du uppfyller några krav. Det går inte att riva bort bagen och låta lampan lysa och säga att den är jämställd med en bil såld utan bag. Antingen måste bilen vara utrustad såsom med bag.

När kom airbag i Sverige?

1987 var året då den första Volvon med krockkudde kom. Då, i krockkuddens barndom, fördes en intensiv diskussion om kuddens vara eller icke vara eftersom både teknik och pålitlighet kunde ifrågasättas. Det svåra var att få kudden att utlösa i exakt rätt ögonblick. Egentligen uppfanns krockkudden redan på 50-talet.

Hur mycket kostar en airbag?

Priser varierar säkert men de kanske kostar 3-4000 kr/st och i en modern bil kan det ju vara sex airbags bara i framsätet (ratt/handskfack/dörrsida/huvudairbag och i vissa fall t om knä-airbag)... sedan kan det vara ytterligare två- till fyra i baksätena. All säkerhetsrelaterad utrustning brukar bli dyrare pga.