:

Hur fungerar en Ultraljudstandborste?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar en Ultraljudstandborste?
  2. Hur bildas subgingival tandsten?
  3. Hur ofta ska man ta bort tandsten?
  4. Hur tar man bort tandsten hos tandläkaren?
  5. Hur tar man bort supragingival tandsten?
  6. Vad är supragingival tandsten?
  7. Kan tandsten lossna?
  8. Vad kostar det att ta bort tandsten Folktandvården?
  9. Hur mycket kostar borttagning av tandsten?
  10. Hur kan man undvika tandsten?

Hur fungerar en Ultraljudstandborste?

Ultraljudstandborsten ska enligt tillverkaren generera 96 miljoner svängningar per minut, vilket kan jämföras med 20 000 svängningar hos en vanlig eltandborste och vågorna tränger så djupt in i tandköttet som 12 millimeter där de minskar mängden bakterier.

Hur bildas subgingival tandsten?

Subgingival tandsten Det beror på att tandköttsfickorna blir inflammerade. Inflammationen luckrar på sikt upp tandköttet och bryter ner fästet för tänderna. Om man inte får behandling för detta så kan det så småningom leda till tandlossning.

Hur ofta ska man ta bort tandsten?

Hur ofta man ska ta bort tandsten är väldigt individuellt! De flesta besöker sin tandhygienist/tandläkare en gång per år, andra mycket oftare. Det är däremot rekommenderat att besöka tandhygienist/tandläkare minst en gång per år.

Hur tar man bort tandsten hos tandläkaren?

En tandstensborttagning och polering kan utföras av din tandläkare eller tandhygienist. Under det första "skrap" stadiet tar man bort plack och tandsten. Oftast används ett ultraljud för tandstensborttagning för att ta bort det mesta av tandstenen följt av ett handinstrument för att skrapa bort de sista resterna.

Hur tar man bort supragingival tandsten?

Den andra varianten heter subgingival tandsten och är en hård, mörk beläggning som bildas i tandköttsfickorna. En god munhygien är det enkla receptet mot tandsten, men ibland behöver du hjälp av en tandläkare eller tandhygienist för att ta bort beläggningarna.

Vad är supragingival tandsten?

Den supragingivala tandstensbildningen är mycket kopplad till salivens komposition och är främst lokaliserad till tänderna vid de stora spottköttlarnas mynningar bakom underkäksfronten och vid 6:orna i överkäken. Denna tandsten kan hos vissa individer bildas mycket snabbt och bli omfattande.

Kan tandsten lossna?

Förkalkad plack - tandsten - måste skrapas bort av en tandhygienist eller tandläkare. Om sjukdomen inte upptäcks och behandlas kan infektionen sprida sig ännu mer. Tandköttsfickan blir allt djupare. Tandens fäste kan bli helt förstört och tanden kan lossna.

Vad kostar det att ta bort tandsten Folktandvården?

Undersökningen kostar vanligen mellan 905 kr och 1 500 kr beroende på hur omfattande undersökning som krävs. Ibland finns behov av ytterligare utredning eller behandling, då bokar vi oftast in ett nytt besök. Borttagning av tandsten och behandling av tandköttssjukdom. Pris: från 1 005 kr kronor beroende på omfattning.

Hur mycket kostar borttagning av tandsten?

Ta bort tandsten – priser En genomsnittlig kostnad för en lättare tandstensborttagning hos tandhygienisten kan ligga på mellan 600–700 kronor cirka. Det är svårt att säga exakt hur mycket det kommer att kosta för dig att besöka tandhygienist/tandläkare för tandstensborttagning.

Hur kan man undvika tandsten?

Det bästa sättet att undvika tandsten är att regelbundet borsta tänderna och göra rent mellan tänderna. Det är viktigt att ta bort tandsten, eftersom den kan leda till inflammation i tandköttet, så kallad gingivit.