:

Hur får jag tag på mina betyg från universitetet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får jag tag på mina betyg från universitetet?
  2. Vad har man för betyg på universitetet?
  3. Är B ett bra betyg?
  4. Kan man ladda ner betyg från antagning?
  5. Hur kan man se sina betyg från Skolplattformen?
  6. Vad är B för betyg?
  7. Hur laddar jag ner mitt antagningsbesked?
  8. Kan man skriva ut betyg från antagning se?
  9. Vad är mitt betyg?

Hur får jag tag på mina betyg från universitetet?

Om du har tappat bort dina betyg kan du höra av dig till din skola för att en giltig kopia på betyget. Om skolan inte har kvar dina betyg ska du vända dig till Stadsarkivet i den kommun där du gick i skolan.

Vad har man för betyg på universitetet?

För att läsa på universitet och högskola krävs det att du har grundläggande behörighet. Du har grundläggande behörighet om du har: Godkänt i minst 22 gymnasiepoäng, ett godkänt gymnasiearbete samt godkänt i svenska 1,2 och 3/svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 6 och Matematik 1.

Är B ett bra betyg?

Själv anser jag att B-A är bra betyg, C är mellan och betyg under C är mindre bra. Så som antagningsstatistiken ser ut skulle jag säga att B är "godkänt".

Kan man ladda ner betyg från antagning?

Logga in på Mina sidor och gå till fliken som heter Meriter. Du måste ha en aktiv anmälan för att kunna ladda upp filer. Följ noga instruktionerna som finns där och ladda upp dokumenten. Döp gärna dokumenten till något som senare kan funka som en påminnelse om vad de innehåller.

Hur kan man se sina betyg från Skolplattformen?

På webben får du tillgång till alla funktioner i Skolplattformen. Här kan du bland annat se betyg och skriftliga omdömen, uppgifter som eleven har och söka ledigt. Du får ett mail från skolan med ditt användarnamn och en länk till att skapa ett lösenord.

Vad är B för betyg?

Även för betygsstegen B och D finns det kunskapskrav. För dessa ska elevens kunskaper motsvara det underliggande kunskapskravet och till övervägande del det som beskrivs i överliggande kunskapskrav. För betyget B ska elevens kunskaper motsvara kunskapskravet för A till övervägande del.

Hur laddar jag ner mitt antagningsbesked?

På Antagning.se får du bland annat ditt antagningsbesked i PDF-format och för att öppna det behöver du ett program som kan läsa PDF-filer. Många webbläsare hanterar det automatiskt i dag men annars kan du behöva ladda ner ett program som till exempel Adobe Acrobat Reader till din dator.

Kan man skriva ut betyg från antagning se?

I fall du inte har de utbildningsdokumenten (Samlat Betygsdokument eller Studiebevis/Intyg) - vänder du dig till den skolan där du läste och ber om en kopia. Du kan maila/ringa eller besöka skolorna för att ansöka om att få ut dina betygskopior.

Vad är mitt betyg?

Så här räknas betygen om till siffror: Snittbetyget beräknas genom att siffervärdet för ett betyg multipliceras med kursens gymnasiepoäng. Exempel: Betyget B i en kurs som omfattar 100 gymnasiepoäng ger 17, = 1 750. Summan av alla betyg delas sedan med summan av antalet poäng som du har läst.