:

Hur ser man om en bil har skatteskuld?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ser man om en bil har skatteskuld?
  2. Hur mycket är skatten på min bil?
  3. Hur mycket ska jag betala i skatt för min bil?
  4. Får man köra en bil med körförbud till verkstad?
  5. Vad är skillnaden mellan körförbud och användningsförbud?

Hur ser man om en bil har skatteskuld?

För att kontrollera om det finns obetalda fordonsrelaterade skulder på ett visst fordon kan du kontakta Transportstyrelsens kundtjänst för fordonsfrågor på 0771-14 15 16. Telefonen är röststyrd. Om du till exempel säger "ägaruppgifter" så når du vår automatiska tjänst, där du får uppgifter om fordonsrelaterade skulder.

Hur mycket är skatten på min bil?

Om det gäller ett fordon som du äger, ser du uppgift om fordonsskatt genom att logga in i tjänsten Fordonsuppgifter - ditt fordon eller i vår app Mina fordon. Om det gäller ett fordon som någon annan äger, kan du använda tjänsten Fordonsuppgifter - sök med registreringsnummer.

Hur mycket ska jag betala i skatt för min bil?

Grundbeloppet är 360 kronor per år och ska betalas för alla fordon som omfattas av malus. Mellan den och den : 82 kronor per gram om fordonet släpper ut över 95 och upp till och med 140 gram koldioxid per kilometer.

Får man köra en bil med körförbud till verkstad?

Körförbud. Om du inte besiktar fordonet i tid, får du automatiskt körförbud (så kallat inträtt körförbud). Fordonet får då bara köras kortast lämpliga väg till en verkstad för reparation och till besiktningsföretag för kontrollbesiktning, under förutsättning att fordonet är påställt.

Vad är skillnaden mellan körförbud och användningsförbud?

Skillnaden mellan kör- och användningsförbud är att vid körförbud får bilen endast användas till att transporteras till besiktning. Vid användningsförbud får den inte användas överhuvudtaget. Användningsförbud berör förfallen skatt som inte betalats in.