:

Hur mycket får man låna till tomt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket får man låna till tomt?
  2. Hur lång tid tar det att få byggnadskreditiv?
  3. Kan man låna för att köpa tomt?
  4. Hur mycket får man låna om man tjänar 45000?
  5. Hur mycket får jag låna 4 5?

Hur mycket får man låna till tomt?

Hur mycket får man låna på en tomt? Du kan låna 100 % av priset på tomten. Anledningen är att du måste ta ett privatlån.

Hur lång tid tar det att få byggnadskreditiv?

I korthet fungerar ett byggnadskreditiv som så att banken utför en bedömning om vad den färdiga bostaden kommer vara värd. Om de beviljar ansökan får du en kredit hos banken på hela beloppet. Allteftersom fakturorna för bygget kommer in, betalar banken dem. Du betalar bara ränta för den del av kreditivet som du använt.

Kan man låna för att köpa tomt?

Normalt sett beviljas inte bolån på endast en obebyggt tomt. Däremot finns det goda möjligheter att kunna låna till ditt tomtköp innan det är dags att bygga. Tanken med att köpa en tomt innan man bestämt sig för vilket hus som ska byggas är oftast att få tid på sig att bestämma husmodell.

Hur mycket får man låna om man tjänar 45000?

Det är vanligt att du får låna som mest ca 4-6 gånger bruttoinkomsten för hushållet. Tjänar du till exempel 350 000 kronor per år och din sambo 300 000 kronor har hushållet en bruttoinkomst per år på 650 000 kronor.

Hur mycket får jag låna 4 5?

Det är alltid upp till respektive bank att bedöma hur mycket du får låna. Utan att amortera får du låna maximalt 4,5 gånger din bruttoinkomst och upp till 50 procent av bostadens värde.