:

Hur får man en dammsugare att blåsa?

Innehållsförteckning:

 1. Hur får man en dammsugare att blåsa?
 2. Vad är det för fel på dammsugare?
 3. Varför funkar inte min dammsugare?
 4. Varför stannar dammsugaren?
 5. Kan inte stänga dammsugaren?
 6. Hur rengör man en dammsugare?
 7. När byta dammsugare?
 8. Hur gör jag rent Dammsugarfilter?
 9. Kan man tvätta Dammsugarfilter?
 10. När dammsugaren luktar illa?
 11. När ska man köpa ny dammsugare?

Hur får man en dammsugare att blåsa?

Utblås på dammsugare Den dammiga och smutsiga luft som dammsugaren suger in måste ju ta vägen någonstans, för den kan ju inte samlas inne i själva dammsugaren. När luften sugits in i dammsugeren och passerat dammsugarpåsenoch tillhörande filter blåses därför den rena luften ut genom utblåset.

Vad är det för fel på dammsugare?

Olika dammsugarleverantörer har en garanti på ett år. Reklamationsrätten på tre år täcker eventuella fabrikationsfel, det vill säga fel som inte är påförda av kunden. Om dammsugaren luktar bränt och filtret är tätt kan det vara ett användarfel.

Varför funkar inte min dammsugare?

Om dammsugaren inte suger upp skräpet tyder det på att någon del är blockerad. Kontrollera först att inte dammsugarpåsen eller dammbehållaren måste bytas eller tömmas. Fungerar inte det kan du försöka med att rengöra filtret. Se efter om någonting sitter fast i munstycket, teleskopröret eller slangen.

Varför stannar dammsugaren?

Om din dammsugare stänger av sig så fort den har värmts upp, betyder det att dammsugarens överhettningsskydd är defekt. Uppmärksamma att överhettningsskyddet på många dammsugare är en del av kretskortet. Kontakta oss här för en länk till rätt överhettningsskydd / kretskort.

Kan inte stänga dammsugaren?

Står även i manualen att har ni fel påse eller ingen påse så går det helt enkelt inte att stänga luckan. Lösning är m a o att sätta i en korrekt påse som passar maskinen så går det att stänga luckan utan problem.

Hur rengör man en dammsugare?

Så här rengör du en dammsugare: En tandborste fungerar bra för att ta bort ludd och hår från borstarna. Munstycket kan du torka rent med en tygbit och lite rengöringsmedel eller såpa. Skölj i varmt vatten efteråt. Ta ut påsen och torka rent utrymmet med en fuktig trasa.

När byta dammsugare?

De flesta dammsugare har ett års garanti Då är chansen stor att det handlar om ett användarfel.

Hur gör jag rent Dammsugarfilter?

Tvättbara motorfilter tas bort och sköljs lämpligen i varmt vatten. Låt det sedan lufttorka. Även hepa-filter bör bytas regelbundet. Ta isär rör och slang och skölj ur med såpavatten.

Kan man tvätta Dammsugarfilter?

Rengöra filtret på dammsugare utan påse Det här filtret består av två olika delar: A) en veckad del (kallas HEPA/EPA eller allergifilter) och B) en skumdel: A) Den veckade delen (EPA/HEPA eller allergifilter) kan inte tvättas. Du kan rengöra den genom att knacka den över en papperskorg eller borsta av den.

När dammsugaren luktar illa?

Dammsugare som luktar illa – testa husmorsknepen: Bikarbonat är exempelvis effektivt för att neutralisera dålig lukt. Dammsug upp en matsked bikarbonat och pulvret kommer att ta bort de dåliga lukterna. Vill du att det ska dofta gott kan du riva tvål och hälla en matsked tvålflingor i dammsugarpåsen.

När ska man köpa ny dammsugare?

En bra dammsugare som tas om hand på rätt sätt kan hålla väldigt länge, och då talar vi om livslängder på över tio år. Inte illa för ett städredskap som många använder flera gånger i veckan när de städar hemmet. Ofta byter man ut dammsugare om de låter mycket eller får dålig sugförmåga.