:

Vilka MTB trampor ska man ha?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka MTB trampor ska man ha?
  2. Vilka skor till mountainbike?
  3. Hur klickar man i SPD pedaler?
  4. Vilka cykelskor MTB?
  5. Varför cykeltröja?
  6. Måste man ha cykelbyxor?
  7. Vilken storlek på cykelskor?

Vilka MTB trampor ska man ha?

Ska du köra mountainbike i terräng men inte så mycket nerför så är det smart att välja ett par SPD-pedaler medan om du ska köra till exempel enduro eller downhill så lämpar sig ett par plattformspedaler bättre. Clipless-pedaler är också att föredra när du cyklar landsväg.

Vilka skor till mountainbike?

Vilka mtb skor ska jag välja? Det finns två olika modeller på mtb skor. Kör du med pedaler som har clips (clipless/SPD) så ska du ha ett par skor som passar för ett ”klick-i system”. Kör du med platta pedaler så ska du ha mtb skor med platt sula för bättre grepp i pedalen.

Hur klickar man i SPD pedaler?

Det är pedalspänningen som är avgörande för hur svårt det är att klicka i och ur pedalerna. Spänningen ställs in med specialskruvar som oftast sitter på undersidan av pedalen. Lägre spänning är praktiskt när du är ovan vid klickpedaler eftersom det blir enklare att vrida ur foten.

Vilka cykelskor MTB?

Mountainbikeskor för platta pedaler kan användas för både vanlig mountainbike så väl som tuffare trailcykling och downhill. Spinningskor: Även i spinningsalen måste du ha ett par skor som passar ihop med pedalerna. Vissa använder mtb-skor när de tränar spinning. Men det finns förstås särskilda spinningskor att köpa.

Varför cykeltröja?

En cykeltröja; jersey, är nummer två på min personliga prioriteringslista. Främst för funktionens skull: den har fickor på ryggslutet där du kan ha grejer som hör till cykeln men också telefon och nycklar och sådant där.

Måste man ha cykelbyxor?

En cykelbyxa med padding är minst lika viktigt som en bra cykelsadel. Cykelbyxan är en av de viktigaste komponenterna i din cykel-outfit. På grund av padden har du olika byxor för damer och herrar.

Vilken storlek på cykelskor?

Exempel: Din fot är 28 cm. Så ska du lägga till 0,5 cm. När du nu har längden på din fot visar tabellen att du ska hitta en sko i storlek 45. Det är helt normalt att cykelskor är 1-2 nummer större än dina vanliga skor.