:

Varför lever vegetarianer längre?

Innehållsförteckning:

  1. Varför lever vegetarianer längre?
  2. Hur länge lever vegetarianer?
  3. Får vegetarianer mindre cancer?
  4. Varför är vegetarisk mat så dyrt?
  5. Vad händer med djuren om alla blir veganer?

Varför lever vegetarianer längre?

De som väljer bort kött verkar leva längre än de som äter kött. Men varför? Det beror inte enbart på den vegetariska kosten. Människor som äter mer grönsaker och mindre kött tenderar att ha ett bättre skydd mot livshotande sjukdomar och verkar förbli friska och i livet längre än övriga.

Hur länge lever vegetarianer?

Det framkom också att vegetarianer i snitt lever 12 procent längre än köttätare. Forskarna tror att de goda resultaten dels beror på dieten i sig, men också på det faktum att vegetarianer oftast har en mer aktiv livsstil än köttätare.

Får vegetarianer mindre cancer?

Det finns stora hälsovinster med att äta mycket grönsaker, frukt, baljväxter och annan mat från växtriket. Vegetarianer löper till exempel mindre risk att drabbas av en rad olika sjukdomar, som högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdom och vissa cancerformer.

Varför är vegetarisk mat så dyrt?

- Det är inte bara att ta salladsblad eller gräs eller ärtor eller bönor eller nå´t och göra korv. Det är inte så enkelt. Enligt Ellingsberg förädlas varan till ett högre proteintal, vilket är en kostsam process. - Det gör att vår råvara är dyrare.

Vad händer med djuren om alla blir veganer?

Om alla blir veganer, behövs en plan för vad skall göra med alla nötkreatur, grisar såväl tama som vilda, får, höns, älgar, rådjur, renar med mera som finns på vår jord. Merparten av dessa djur klarar sig inte utan människan och det blir sannolikt problem av olika slag om vi helt slutar jaga våra vanligaste vilda djur.