:

Vad är normalt slitage på skor?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är normalt slitage på skor?
  2. Hur reklamerar man skor?
  3. Kan man vandra i gympaskor?
  4. Hur ska ett par vandringskängor sitta?
  5. Hur många mil håller skor?
  6. Vem syr skor?

Vad är normalt slitage på skor?

Du har rätt att klaga på, så kallat, ursprungliga fel i tre år efter inköp. Ursprungliga fel är sådant som faller utanför normalt slitage såsom fabrikationsfel, att skorna slits onormalt fort eller andra kvalitetsbrister.

Hur reklamerar man skor?

Att ha rätt att reklamera en trasig vara är reglerat i konsumentköplagen. Fel som visar sig inom de första sex månaderna efter inköpet ses enligt lagen som ett ursprungligt fel. Om företaget säger nej till reklamationen måste det kunna bevisa att du själv har orsakat felet.

Kan man vandra i gympaskor?

Ja, självklart går det att vandra i gympaskor. Om det är blött ute eller om du går på hala rötter och klipphällar vill du att de ska ha ett bra grepp (trailskor) och om det regnar bör de vara vattentäta och exempelvis ha ett Gore-Tex membran.

Hur ska ett par vandringskängor sitta?

Du behöver ha minst en centimeter framför den längsta tån med strumpa på foten. Känn efter så att skorna ger ordentligt vristgrepp och hälgrepp, som gör att du slipper skav. Skorna ska också ha bra passform och sluta om runt foten, så att fotmusklerna kan slappna av. Naturligtvis måste skorna även ge stöd för hålfoten.

Hur många mil håller skor?

De flesta producenter av löparskor säger att ett par skor håller i ca 1000 km. Det stämmer nog också bra till den perfekta löparen, men slitaget på dina löparskor påverkas till hög grad av din löpstil, vikt, träningsmängd och vilket underlag du tränar på.

Vem syr skor?

Crockett & Jones tillverkar sedan 1879 randsydda skor i Northhampton. Deras skor är bland de bästa i världen och finns i ett stort sortiment av skor med allt från klassiska kostymskor till grövre snörkängor. För finsmakaren finns dessutom vår topplinje Handgrade collection.