:

Finns det risker med datorspel?

Innehållsförteckning:

  1. Finns det risker med datorspel?
  2. Hur många tjejer spelar datorspel?
  3. Hur mycket dataspel är ok?
  4. Hur vet man om man har adhd-test?
  5. Hur många kvinnor spelar TV spel?
  6. Hur många spelar mobilspel?
  7. Hur länge ska barn spela dataspel?
  8. Vad krävs för att få diagnosen adhd?

Finns det risker med datorspel?

Dataspelande kan påverka psykisk hälsa, relationer, skola och arbete. Vidare finns samband mellan dataspelande och psykisk ohälsa, såsom depression och ångest. Den som spelar mycket kan även få problem med den fysiska hälsan, skolarbete, sömn och sociala relationer.

Hur många tjejer spelar datorspel?

79% av 9-12 åringarna spelar spel, men bara drygt hälften (55%) av 17-18-åringarna. Något fler flickor (81%) än pojkar (78%) i åldersgruppen 9-12 år uppger att de spelar spel.

Hur mycket dataspel är ok?

Undersökningen, som är gjord av Sifo på uppdrag av Com Hem, visar att upp till tio timmars spelande i veckan är helt okej utan att det påverkar barnens skolresultat, det sociala livet eller fysiska aktiviteter. Spelar barnen mer än det bör föräldrarna vara uppmärksamma så att det inte går ut över ovanstående punkter.

Hur vet man om man har adhd-test?

Inget enskilt ADHD-test finns för att ta reda på om du har ADHD. För att få ADHD som diagnos krävs att: Svårigheterna har funnits en längre tid. Problemen gör att du har svårt att klara av vardagen.

Hur många kvinnor spelar TV spel?

Totalt sett bland internetanvändarna är det 19 procent som tittar på andra som spelar spel på internet. Det är fler män (28%) än kvinnor (9%). Bland de som själva spelar spel ligger siffran totalt sett på 30 procent. Även här är det betydligt fler män (43%) än kvinnor (14%).

Hur många spelar mobilspel?

Undersökningen visade vidare att kvinnor spelade mer mobilspel än män, 74 procent av kvinnorna spelade mobilspel och 59 procent av männen.

Hur länge ska barn spela dataspel?

Hur ofta samt hur länge man spelar varierar. Det framgår dock att flertalet av barnen spelar varje dag. Läkare rekommenderar att den sammanlagda tiden för TV- eller datorspelande inte ska överstiga två timmar per dag för barn mellan 7-12 år.

Vad krävs för att få diagnosen adhd?

Hälso- och sjukvården fastställer diagnosen adhd genom en klinisk bedömning. Det finns ingen enskild metod som ensam kan fastställa om en person har adhd. Utredningen syftar till att bedöma om personen har funktionsnedsättningar i vardagen och hur dessa kan förklaras.